Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

5 år, bid og slår 16-02-2010 13:31
By adminadmin Reply

Vi er mor og far til en dreng på nu 5 år født i uge 30, som lige nu går i børnehave. Der har på ingen tidspunkt blevet tage specielt hensyn. Dog må jeg sige at vi valgte at sætte ham i dagpleje og vi synes hun var rigtig god til ham, senere da hun han var færdig i dagplejen kom hun på kursus (inden mente man ikke det var relevant i vores kommune) og der hun godt se at hun kunne have gjort mere for ham!
 

Inden han skulle i børnehaven bad i pædagogen om at kigge på ham og hun mente at han var klar og det var helt sikkert han var. Han har altid været sprogligt meget stærk og godt til tal, som hun sagde hoved var der helt sikker ikke noget galt med, med andre ord ret begavet. Det ene hun kunne se at der kunne være nogen med balancen og der var hun i gang med en uddannelse hvor vi skulle lave nogen øvelser som kunne lave om på det. Det har hjulpet meget.

 

Da han skulle i børnehaven ville vi være sikker på at vi kunne få den støtte han havde brug for og spurte lederen om de havde erfaring med børn der er født for tidligt. Lederen sagde at det havde de og vi var trygge med kort efter var han slem til at skrig og slå eller bide sig selv. Derefter fandt vi ud af de ikke havde nogen erfaring for det ene barn der havde været for tidligt hvad der ikke været noget med.

 

Vi oplyste hans behov og gav dem jeres brochure for hvad institutioner skulle tage hensyn til. Det mente de ikke de kunne tage hensyn til. Desuden bad vi dem læse en bog der hed: Det for tidligt født barn og de usynlige efterfølger (eller noget i den retning). Endelig tog de sig sammen til at læse den og tog på kursus i for tidligt fødte børn. DEN ROS skal de have.

 

Det begyndte at gå bedre, vi er begyndt at gå til kranio sakral terapi hvor han også får nogle homopatiske dråber. Nu er det begyndt at gå den anden vej igen. Vi har det problem at han bider sig selv og andre (dog ikke så tit mere, der er bare lige kommet igen), især når han mener at han gør noget forkert kan han slå eller bide sig selv. Han slår også andre og råber og skriger og kan til tider smide sig på gulvet. Det sker mest i børnehaven. Det værste for ham lige nu er at han tror når der sker noget og det andet barn siger at det ikke passer og det faktisk passer at den voksen så tror det var der nægter får ret og han uret.

 

Jeg har lige læst på jeres hjemmeside at der er en mor der har fået hende barn ind hos en fysioterapi fordi hende datter også skriger og slår .... Er det noget der hjælper og er det noget man kan få tilskud til ??? Den behandlig vi går til altså HST + dråber betaler vi jo ud af egen lomme fordi der alternativ behandling.

 

Har du andre gode råd, vil gerne høre fra jer hurtigst muligt. Jeg har prøvet at beskrive han liv i MEGET kort træk, men håber det giver et indtryk.

 

Han er eller et meget kærligt og varmt menneske. Er lige til og taler med alle og faktisk altid det barn der leger med de nye børn i børnehave og er fantastisk tålmodig over for sin lillebroder. Kan dog engang mellem blive sur på ham når han er ved at lege en leg, men det er jo ganske normalt. Har en stor forståelse overfor f.eks. mormor hvis hun ikke har det så godt, hjælper hende og tager hensyn.
 

Med venlig hilsen

en mor

 
Re: 5 år, bider og slår 16-02-2010 21:07
By adminadmin Reply

Kære mor!

Det er svært, når ens barn er så hård overfor sig selv og til tider andre børn. Du skriver, at jeres barn har mange ressourcer, kan meget og forstår meget og kan vise forståelse overfor andre, f.eks mormor, når han har overskud til det og er i rammer, han kan overskue.
 

Så vidt jeg forstår ud fra brevet, er det netop i pressede situationer og konflikter, hvor han er utryg og ikke kan overskue rammerne, at han reagerer med at bide sig selv eller være aggressiv overfor andre børn. Det er en voldsom adfærd hos et barn, der er 5 år gammel. Det er en adfærd, som man ser hos yngre børn på f.eks. 2- 3 år, når de er pressede.
 

Det er derfor klart, at jeres barn har brug for hjælp og at I skal bede om at en psykolog fra kommunen ser på ham og rådgiver både jer og personalet i børnehaven.Han har mange gode evner og han skal have hjælp til så vidt muligt at bruge dem i stedet for. Han skal snart i skole og det skal også af den årsag være være hurtigt, at I får hjælp. Men allermest for drengens egen skyld og for jeres. Det er gratis og det har I ret til som borgere i kommunen.
 

Bed børnehaven om at kontakte kommunens pædagogisk-psykologiske rådgivning (PPR) eller kontakt dem selv på rådhuset.I kan eventuelt referere til dette svar.
 

Venlig hilsen
Anette Albeck, specialist i børnepsykologi