Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Bekymret for væksten 20-05-2010 16:15
By adminadmin Reply

Hej,

 

Jeg skriver ang. min datter. Vi er lidt bekymrede ang. hendes højde. Hun er næsten 12 år gammel, 135 cm høj og vejer 29 kg. Jeg har efterfølgende talt med vores egen læge, som mener at vi skal se tiden an.

 

Det bekymrer mig, fordi jeg selv fik min menstruation som 12-årig, så sandsynligheden for at hun også får menstruation tidlig er rimelig stor. Hun blev født som lille pige på 2,4 kg og 47 cm. Og har altid været nederst i vækstkurven.

 

Jeg har selv en højde på 158cm. Og farens højde er på 181cm. Mit spørgsmål er, kan hun nå at vokse nogenlunde det der svare til ud fra vores højde? Nogen råd?

 

 

Mange hilsner,

Yasmin

 

 
Re: Bekymret for væksten 20-05-2010 16:17
By adminadmin Reply

Kære Yasmin,

Måske har din egen læge ret.
 

Jeg går udfra at din datter var født til tiden, at hun har vokset jævnt, at hun nu 12 år gammel er rask, og at hun endnu ikke har tegn på pubertet. Det første tegn på pubertet er normalt brystudvikling.
 

Ud fra din egen højde og hendes fars højde vil man forvente at hun bliver ca. 163 cm når hun er udvokset. Da hun var let og kort ved fødslen bliver det måske noget mindre. Det mener jeg godt hun kan nå. Hvis du vil være mere sikker skal du bede din egen læge om en henvisning til en børneafdeling.
 

Mange hilsner
Gorm