Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Babysvømning? 01-06-2010 09:09
By adminadmin Reply

Jeg fødte i januar en dejlig dreng i ges.alder 32+0 ved katastrofe sectio, efter en uges indlæggelse med vehæmmende drop. Han vejede på daværende tidspunkt 1925 g og var trods den tidlige fødsel en dreng uden de store problematikker. Han fik ilt en enkelt dag og fik selvfølelig lagt navlekateder, sonde, neoflon osv under sin 5 uger lange indlæggelse. Men som sagt en dreng uden de store problemer...

Mit spørgsmål lyder så nu på: Med en alder på 16 uger fra fødsel og en vægt på 4500 g, er det da forsvarligt at tage ham med i varmtvandsbassin i svømmehallen? Han elsker at bade hjemme, men jeg vil ikke tage ham med, hvis det kunne blive et problem i forhold til bakterie floraen!

Min sundhedsplejerske kender ikke så meget til premature børn, derfor retter jeg spørgsmålet til dig.
 

Mvh

Line

 
Re: Babysvømning 01-06-2010 09:11
By adminadmin Reply

Kære Line,
 

Jeg plejer generelt at anbefale, at spædbørnene vejer 5 kg. før de kommer i svømmehal og på det tidspunkt er børnene almindeligvis så motoriske aktive, at de kan holde varmen i rimelig tid.
 

Jeg har forhørt mig ved en af mine samarbejdskollegaer, der har kendskab til for tidligt fødte børn og babysvømning. Vedkommende anbefaler, at vente til din dreng er 1/2 år af hensyn til smittefaren. Vandet i varmtvands bassinet skulle meget gerne være bakteriefrit, men der kan svømme urenheder rundt i overfladevandet, som kan forårsage infektioner hurtigere ved at sårbart barn.
 

Der er mange høje lyde, skarpt lys og mange mennesker i en svømmehal, så vær forberedt på, at han måske har brug for tid til at vænne sig til hallen og lydene der. Det kan være lidt overvældende i starten.
 

Venlig hilsen
Grethe