Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Apgar score 23-01-2012 23:11
By adminadmin Reply
Hej Gorm

Jeg har læst et indlæg, du har besvaret vedr. lav apgar score.

Min søn er født til tiden, men havde en apgar score på 3 da han kom ud. Vist nok næsten 10 efter nogen minutter. Han fik ilt i flere timer. Efterfølgende blev han akut indlagt og opereret for en snoet testikel.

Kan denne fødsel have påvirket ham fysisk/psykisk - kan man tale om minimal hjerne skade ?

Jeg spørger, fordi hans udvikling har været anderledes end hans 2 yngre brødre.

Mvh Moren
 
Re: Apgar score 23-01-2012 23:11
By adminadmin Reply

Kære Moren,

Det tror jeg ikke - ud fra det du skriver. 

Det lyder som om der har været et vejrtrækningsproblem og måske et lungeproblem i timerne efter fødslen, men du skriver ikke at han var bevidstløs eller slap. Hjernen kan ikke skades af iltmangel under fødslen uden det giver symptomer i timerne og dagene efter fødslen. Det er i hvertfald sådan fagfolk ser på det. 

Det giver jo god mening. Man bliver bevidstløs af iltmangel. Det sker også f.eks. hvis man besvimer. Hvis man hurtigt vågner op igen er der jo ikke sket noget.  

Med venlig hilsen

Gorm