Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Min søn i 2. kl. trives ikke 19-12-2011 14:15
By adminadmin Reply
Kære Fagpanel,

Jeg vil lige starte med at fortælle lidt om vores søn, da vi lige nu sidder fast og mangler lidt rådgivning.

Vores søn er født spontant hjemme i uge 27 +6, han var meget, meget syg de første 3 mdr. mens vi lå på hospitalet. Siden da er det gået RIGTIG godt, han udvikler sig meget fint (er dog lidt lille) og der har ikke været de store problemer. Han var en frisk og glad dreng, han var meget vellidt og nem, da han gik i dagpleje og i børnehave (i børnehaven var der en pædagog ansat, der var specialiseret i for tidlig fødte børn i vores kommune, hun hjalp os rigtig meget, de havde i det hele taget alle meget overskud og fokus på hans "problem" ).

Siden vores søn er kommet i skole (han går nu i 2.), har der konstant været problemer - udsagn fra skolen: Han er ikke ret god socialt (det er dog blevet bedre), han kan ikke koncentrere sig, han vil ikke markerer, han er ikke faglig stærk. Vi har foreslået nogle ting, der kunne gøres anderledes f. eks. ikke lave den læsegruppe han er med i ret stor - ikke flytte ham rundt hver mdr., placerer ham, hvor han kun skal koncentrere sig til en side - de "glemmer" det bare hele tiden. Det skal så siges, at jeg for 2 år siden skiftede job og i mit gamle job, kunne jeg altid hente ham tidligt, så han ikke havde så lange dage.

Nu er der så sket det, at vores søn er syg hele tiden, han er bleg og meget træt, han kaster op og kan slet ikke koncentrere sig. Det har stået på længe, da jeg ikke kan gå på deltid, har jeg taget min ferie time for time for at hente ham tidligt hver onsdag, min mand henter ham tidligt hver mandag og fredag og min svigermor hver torsdag, vi kan se at det hjælper, det er dog kun en ordning, der kan fortsætte til og med januar. Jeg er bange for, at han er ved at få stress, da han også i skolen har fået at vide, at han ikke er god nok til at læse. - (han havde mavesår kort tid efter han blev født).

Jeg har følgende spørgsmål:

* Hvor kan man henvende sig? Han blev udskrevet på børneambulatoriet, da han skulle starte i skole.
* Hvilke fagpersoner, skal vi kontakte?
* Er stress en af "bi-virkningerne" ved at være født for tidligt?
* Ville det hjælpe, hvis han ikke blev udsat for "mange mennesker og meget larm" i så lang tid? Eller hvad kunne hjælpe?

Med venlig hilsen

Moren
 
Re: Min søn i 2. kl. trives ikke 19-12-2011 14:18
By adminadmin Reply
Kære Moren!
 
Der er mange ting i din søns forløb, som er karakteristiske for for tidlig fødte børn. Årene som spæd og børnehavetiden går fint med den nødvendige beskyttelse og visse særlige hensyn, men i skolen er der dels mange flere specifikke krav, dels er der ikke ressourcer til hensyn, umiddelbart. Selve det at være i en klasse med mange børn er i sig selv krævende.
 
Det lyder som om du skal bede om at en psykolog fra Pædagogisk psykologisk rådgivning i kommunen hjælper jer og ser jeres søn med henblik på at vejlede lærerne og evt. indstille til nogle støttetimer.
 
Ja, alle mennesker, også børn, kan blive stressede af at der stilles krav, man ikke kan opfylde. Stress symptomer hos jeres søn tyder på, at der nu må gøres noget for at lette hans hverdag.
 
Venlig hilsen
Anette Albeck,
specialist i børnepsykologi