Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Ked af at gå i skole, 7-årig 27-03-2012 09:00
By adminadmin Reply
Hejsa

Jeg skriver i afmagt til jer, da jeg har en søn på 7½, som ikke er glad for at gå i skole. Han er tvilling og den anden er glad for at gå i skole.
 
 
Lidt info omkring ham:
Født i uge 34 og trak ikke vejret under fødsel. Har haft en del sygdom hele livet igennem (har MBL-mangel). Jeg blev alene med dem, da de var 3 år. (faren har ikke rigtig været der for dem, før indtil for ca ½ år side, hvor han blev far for dem igen). Skal siges jeg selv har en sygdom, så har en del dårlig dage hvor jeg ikke kan meget. 

Det hele startede tilbage i børnehaven, hvor han er blevet betragtet som en umulig barn og kun har mødt modstand. Jeg vælger så at flytte til en ny by da de skal starte i førskole og hold da op jeg fik en anden dreng (glad dreng). Så kom vi dertil hvor det blev 0.kl og så begyndte frustrationerne igen i stor stil. Der blev sat PPR på, som kom frem til han nok er taktil og Psykologen har testet ham i ene rum og ikke rigtig kommet frem til noget.......
 
Da 1. kl så stod for døren her i aug. 2011, gik hans verden ned. Stoppede med at spise, troede han blev kvalt osv. Ville ikke i skole, græder hver morgen el. går amok. Skolen kan slet ikke forstå det jeg siger og er uforstående over hvad de mere eller mindre skal gøre med hensyn osv., da de ikke ser den dreng. Har prøvet at forklare, at han reagere på det hele når han er hjemme, men de gik med til han blev fritaget for at deltage i musik og idræt, da han ikke kan overskue at være sammen med mange og berøring. Hvilket også har hjulpet en del, men han er stadigvæk ked af at gå i skole.

Er startet på børnepsykiatri i dec. 2011 med ham og har været til nogle samtaler med ham, de har formodet at få ham til at spise igen og vi går til vægtkontrol ved lægen. Gik fremad med vægten, så røg vi lige ind i en dårlig periode igen og bum ses straks på vægten igen.......

Lige nu ved jeg faktisk ikke hvad jeg skal gøre, for at få min "lille" dreng glad og tryg, forsøger at lave rutiner herhjemme så hans hverdag ikke bliver uoverskueligt og vi så kan få lidt ro i huset. Går jo ud over tvillingebroren, som nu er begyndt at reagere lidt på det hele.
 
Føler mig magtesløs overfor hvad jeg skal, da jeg føler skolen ikke rigtig hører på hvad jeg fortæller/oplever hjemme, har endda udleveret jeres brochure omkring skolebørn og fortalt den beskriver ham så godt.......
Har I et råd til hvordan jeg kommer videre og hvordan, aner det ikke selv mere.

Venlig hilsen en meget fortvivlet/ked af det mor 
 
Re: Ked af at gå i skole 27-03-2012 23:16
By adminadmin Reply
Kære Mor!
 
Jeg kan godt forstå, det må være svært med din søn.
 
Men da du skriver, du siden december 2011 får bistand fra børnepsykiatrien, synes jeg, du skal drøfte din søn med personalet der. De undersøger ham sikkert og finder frem til dels nogle forklaringer og dels gode råd og anvisninger på, hvad du kan gøre og hvad han har brug for skolemæssigt.
 
Det er uklogt at blande tingene sammen, så jeg foreslår, at du lige nu og her benytter dig af det tilbud, du har fået og spørger til råds i børnepsykiatrien.
 
Venlig hilsen
Anette Albeck, specialist i børnepsykologi