Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Datter på 10 år vil ikke i skole 27-03-2012 09:05
By adminadmin Reply

Kære panel
 
Min datter på 10 år er født i 31+4 og havde på trods af den tidlige fødsel det "nemt", ingen problemer med fysikken og virkede heller ikke urolig i kuvøsen(græd næsten ikke og sov meget, tog på hele tiden og tabte sig overhovedet ikke). Jeg sad med hende op af mit bryst i mange timer om dagen og blev efter 5 uger udskrevet med en pige der havde det godt og som jeg ammede fuldt.


Vi har altid været glade for, at vores datter ikke har haft problemer vedr. den fortidlige fødsel men har også altid været obs på evt. senfølger som man hører om.
Hun har dog altid haft brug for tryghed og havde nok lidt svært med at være i dagpleje med gråd når hun blev afleveret og skulle altid kunne se hendes dagplejmor og utryg når de var i større forsamlinger.


Overstimulering har hun også haft det svært med (kunne græde og skrige fordi hun var træt og faldt derefter i søvn) er med alderen blevet bedre til at gå for sig selv og få ro når der har været optræk til noget sådant. Skolestarten er forløbet godt og der har ikke været episoder der har fået "alarmklokkerne til at ringe".
 
Men nu er det gået HELT galt .
Det startede sidste efterår (i 3 klasse ) hvor hun begyndte at vælge DUSen fra og gå lige hjem efter skole og fra dec 2011 og frem til snart april 2012 er det meget få dage hun har været afsted. Hun vil ikke snakke med os om det . hun lukker af eller bliver agressiv og ked af det hvis vi presser hende. Skolepsykologen har vi snakket med, men vores datter nægter at tale med nogen.


Hun har nævnt det er svært at gå i skole ( hun har ingen problemer fagligt). 
Det skal nævnes at der har været massive problemer i 2 klasse og i det meste af 3 klasse grundet en meget udadreagerende dreng og det har gået ud over alle i klassen med meget uro og voldelige episoder, der også har resulteret i at klasselæren er blevet sygemeldt på ubestemt tid. Denne dreng er blevet fjernet fra klassen.


Vi tror at alt denne uro måske har "ødelagt" vores i forvejen sensitive datter og vi aner ikke hvad vi skal gøre. Vi har ellers prøvet alt synes vi selv- gået med hende i skole og været ved hendes side hele dagen og talt med lærene om problemerne, fået nogle redskaber fra skolepsykologen men vi synes ikke det hjælper.


Hun har ellers altid været en utrolig udadvent pige , der har leget med mange både piger og drenge, som går til fodbold og er rigtig god til det, men som nok lider af meget lavt selvværd og som ikke kan holde til at blive skældt ud og har let til tårer og har meget brug for at blive trøstet ved den mindste ting der er lidt svært. Hun har svært ved at tage imod ros og bryder sig ikke om  fysisk kontakt såsom knusere og krammere.
 
Vi er som forældre i vildlede og aner ikke hvad vi skal gøre for at få vores datter glad igen.


Håber i har et godt råd ; )
 
Mvh. Moren 

 
Re: Datter på 10 år vil ikke i skole 30-03-2012 23:15
By adminadmin Reply
Kære Moren!
 
Jeg tænker, at jeres datter egentlig reagerer som hun altid har gjort, nu er hun bare en større pige, der vælger det fra, som er for meget for hende, som går sin vej, populært sagt.
 
Det er jo egentlig en ganske fornuftig reaktion, hun tager vare på sig selv.
Nu er hun bare en stor pige, som er følseom og har svært ved at klare for voldsomme situationer og social overstimulering.
 
I har søgt hjælp hos skolepsykolog og har ikke fået hul på bylden, skriver du. Den urolige dreng har det sikkert også svært, men det kan I ikke tage hensyn til. Jeg synes, I skulle kikke efter en god og mindre privat skole og tale grundigt med inspektør og lærere der om den klasse, jeres datter eventuelt skal gå i. Jeg tror , I skal tage udgangspunkt i, at hun er, som hun nu engang er og støtte hende i at passe på sig selv, som hun gør.
 
Jeg synes også, I skal acceptere, at hun ikke har behov for så megen fritids-foranstaltning og måske gå ned i tid, så hun kan være hjemme. Børn er ikke født med behov for at være i store miljøer hele dagen og jeres datter i hvert fald slet ikke. Lær hende hellere at komme hjem fra skole og tage en mad, se lidt tv, hygge sig og med tiden tage en veninde med hjem i fred og ro.
 
Hvis det ikke er muligt at finde en privat skole med mindre klasser og I gerne vil beholde den skole, din datter går i, så må I stille krav. Skolen er for alle børn, også jeres datter.I må evt. bede skolepsykologen vejlede lærerne og måske har hun behov for særlige samtaler med den lærer, der varetager AKT-funktionen. ( Adfærd, kontakt, trivsel). Sammmmen med vedkommende kan hun få indblik i, hvad der foregår socialt i klassen og vedkommende kan også tale med nogle af de andre børn om at tage hensyn til jeres datter.
 
Held og lykke med det, det lyder til, at I har klaret det hele så godt, så I kan fortsat stole på jeres intuitive forståelse for jeres barn.
 
Bedste hilsner
Anette Albeck, specialist i børne-og ungdomspsykologi