Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Koncentration ved mad og leg - 8 mdr. 23-08-2012 12:01
By adminadmin Reply

Kære Dansk Præmatur Forening, 

Vi har som medlemmer tidligere skrevet ang. nedenstående og vi fik gode råd af jer ang. vores datter på nu 8 måneder. 

Vi oplever, at hun har et enormt "koncentrationsbesvær" og har enormt svært ved at holde fokus længere tid ad gangen. Hun har konstant behov for nye input og finder det hurtigt kedeligt at sidde med legetøj eller lave en anden aktivitet mere end nogle minutter ad gangen. Derudover har hun et enormt behov for at være i nærheden af især sin mor og kræver 100 % opmærksomhed hele tiden. 

Det er virkelig ressourcekrævende for os som forældre, at vi er nødsaget til at dedikere al vores tid til at "underholde" hende i denne ekstreme grad. Andre børn vi ser og møder omkring os har langt lettere ved at underholde sig selv og kan sidde for sig selv i længere perioder ad gangen. Vi får bogstaveligt talt ingen tid til at lave huslige gøremål og det er svært at have hende med ude, få hende til at sidde i en autostol og alle de andre ting, som vi mener at andre børn i hendes alder kan og vil. Ligeledes er det fx enorm svært at give hende flaske, fordi hun ikke gider sidde eller ligge ned i længere tid uden underholdning. Derfor har vores løsning indtil videre været at "lege" med hende mens hun får mad. 

Har I nogle gode råd til hvordan vi kan tackle dette problem, som vi mener kan være en følge af hendes for tidlige fødsel? Og er det overhovedet "normalt"?

Med venlig hilsen

Forældrene 

 

 
Re: Koncentration ved mad og leg - 8 mdr. 23-08-2012 11:58
By adminadmin Reply
Hej Forældre!
Glad for at høre, at I har, kunne bruge Dansk Præmaturforenings fagpanel.
Når man er 8 mdr gammel, er det helt normal, at have svært ved at koncentrerer sig i længere tid om en aktivitet, da man skal ”opleve” hele den nye verden omkring sig. I og med at hun er født for tidligt, kan der være større behov for tryghed, struktur og faste rammer. Fx kan det være en god ide at undgå for mange sansestimuli(fx det hun ser og det hun hører) omkring hende, når hun fx skal lege/spise.
Ang. spisning. Det har tidligere for jeres datter været svært at spise og hvis leg gør at hun spiser, så bør I vurderer om formålet med spisning, er at hun sidder/ligger stille eller får næring. Er det forsat vigtig at hun spiser, skal I endelig blive ved med at ”lege” for at fjerne fokus for maden.   
Ud fra det I skriver, er det svært for mig at vurdere om om jeres datter, reagerer på sansestimuli i mindre eller større grad. Nogle kommuner og har ergoterapeuter/fysioterapeuter der kan lave en Sensory Profile(test for at vurderer om Sophia har et over- eller underreagerernde system og overfor hvilke sanseindtryk). Herefter kan der bedre gives råd til, hvad der kan gøres for at bedre koncentrationen. 
Venlig hilsen
Ergoterapeut
Maria Danielsson