Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Separationsangst 01-10-2012 14:30
By adminadmin Reply

Kære fagpanel...

Vi har et par tvillingepiger, der bliver 4 år til november ( født i uge 32+3) tv b er den der har haft alle vanskeligheder og er under udredelse igen. Hun har krævet en del opmærksomhed og har en ukendt kromsom fejl. men er i stor trivsel og udvikling. lige nu har vores ellers så glade pige tv a det rigtig svært. De går begge i en lille integreret alm institution. som den sidste periode har været ramt af mange langtids sygemeldinger blandt de faste personaler!! hun er simpelthen blevet så utryg og vil ikke i bhv. hun siger selv når jeg har spurgt "de voksne går hele tiden frem og tilbage, og når jeg ik kan finde dem blir jeg ked af det". hun er glad for de voksne der er der. men hendes kontakt pæd. som hun er tæt knyttet til, har lige haft nogle fridage, hvilket tror jeg har fået det hele til at vælte. hun snakker flere gange om dagen om hun ik skal i bhv. hun vågner om natten og vil holde mig i hånden, hun er med på toilet osv.

Når jeg henter hende blir jeg straffet, hun blir meget vred, både verbalt og fysisk. hun har gode øjeblikke i løbet af dagen i bhv. men på legepladsen går hun rundt med en voksen i hånden, og vi har måttet stoppe hendes middagslur/hvil i bhv. fordi hun er så bange for de voksne forsvinder. Hun siger hver aften hun skal sove at hun har ondt i maven. Det er bare så hårdt når vi jo ellers bare har haft en glad livlig vellidt pige der har trives og elsket sin børnehave.

Har snakket med kontakt pædagog og vi er meget enige om, hvordan vi skal håndtere det. Men kunne godt bruge et professionelt råd. Hvordan hjælper vi hende med at blive tryg og tillidsfuld igen. Er det en almindelig fase som 4 årig eller er det hendes "sensitivitet" og for tidlig født hed der spøger???

Med venlig hilsen
en frustreret ked mor 

 
Re: Separationsangst 01-10-2012 14:28
By adminadmin Reply

Kære Frustrede Mor!

Det gør mig ondt at høre for din lille pige!

Du skriver, at hun, tvilling a, ellers ikke har haft vanskeligheder, men at søster, tvilling b, har vanskeligheder.

Der kan ikke være tvivl om, at din datter reagerer på de problemer, I kan se i hverdagen i børnehaven og at det er svært med uro og ændringer i personalegruppen. Godt at læse, at I sammen med kontaktpædagogen har lagt en plan for hende!

Du skriver ikke, hvilke problemer, søster har, men jeg formoder, at hun har krævet en del opmærksomhed og at der var været en vis uro omkring hende. Nu oplever søster a, at hun også kan have det svært og måske er det også indimellem hårdt for hende, når søster har det svært og fylder.

Når man er 4 år , begynder man at kunne tænke og ræsonnere: Hvordan hænger verden sammen? Alligevel forstår man ikke så meget og reagerer så, som her, ved at blive lille igen, ved at ønske mere opmærksomhed og ikke magte at give slip.

Jeg tænker, at I sammen med kontaktpædagogen skal holde fast i en rytme samtidig med, at jeres datter skal have noget af den ekstra opmærksomhed, som hun beder om.Ros hende , når hun klarer noget, giv hende et ekstra kram, fortæl hende, at hun er en dejlig pige, foretag jer noget specielt med hende, som hun godt kan lide.

Prøv samtidig at holde øje med, hvordan hun bliver påvirket af sin søsters vanskeligheder og forsøg at skåne hende, når I kan.Det kan sikkert være svært, men prøv og tal med hende om, at nu har søster det svært og derfor er hun urolig, men I prøver at hjælpe osv..

Held og lykke med jeres børn, jeg håber mine råd kan hjælpe!

Mange hilsner
Anette Albeck, psykolog