Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Blod i afføringen 04-10-2012 15:16
By adminadmin Reply

Kære Dansk Præmatur Forening,

Jeg skriver til jer, da jeg er kommet i tvivl om hvad jeg gør er det rigtige. Jeg er bosiddende i udlandet og bliver derfor tilset og rådgivet af udenlandske læger.

Situationen er, at jeg fødte en dejlig dreng 6 uger før termin (han blev født 30 maj og var sat til 17 juli), efter en besværet graviditet liggende på hospitalet i 10 uger med lavtsiddende moderkage, der ´angriber´ andre organer (invensiv placenta).

Efter megen kæmpen lykkedes det mig at holde gang i mælkeproduktionen, så jeg kunne amme fuld tid. Det gør jeg stadigvæk. Efter ca. 6 uger var der en anelse slimlignende blod i afføringen, men siden det ikke skete igen gave vi det ikke videre betydning. Det skete dog igen efter ca. 1 måned, hvorefter jeg fik at vide, at det højst sandsynligt er en allergi. Så jeg blev sat på skrap diæt: ingen mælkeprodukter, mel, æg, fisk, honing, nødder, grøntsager og frugter med små kerner, kun kylling, kalkun, lam og gedekød.

Jeg talte på et tidspunkt med en læge i Danmark med speciale i for tidligt fødte, og han mente, at det var tarmene hos for tidligt fødte, der skulle falde på plads, og at det ikke havde noget at gøre med min diæt. Glad var jeg og spiste hvad jeg havde lyst til (ingen ændring i mit barns afføring), men da jeg kom tilbage igen, var der pludselig en dag ekstra blod, og jeg røg straks tilbage på en endnu skrappere kur igen.

Der er nu gået 3 uger på denne skrappe kur, og stadig ingen ændring. De siger 3-4 uger men jeg kunne godt tænke mig at vide jeres mening.

Har i hørt om lignende tilfælde med lignende diæter som løsning?

På forhånd mange tak.

Med venlig hilsen
En mor 

 
Re: Blod i afføringen 04-10-2012 15:19
By adminadmin Reply

Kære Mor,

Din dreng nu er 2-3 mdr efter terminsdagen, så jeg mener ikke, det betyder noget på nuværende tidspunkt, at han er tidligt født. Jeg mener heller ikke, at det er sandsynligt, at det har noget at gøre med din kost. Allergi hos fuldt ammede børn gennem mors mælk er sjælden/af usikker betydning.

Blod i afføringen har et barn er et alvorligt symptom. Hos et sygt barn skal det undersøges med det samme. Hos et barn der i øvrigt er raskt kan det godt vente nogle dage/et par uger, men så skal det undersøges grundigt. Det kan heldigvis være et helt godartet problem - f.eks. en rift ved endetarmen. Det ses især hvis spædbørn er forstoppede. Så sidder blodet uden på afføringen. Hvis blodet er blandet helt op i afføringen/selve afføringen er mørkfarvet tyder det på at blodet kommer længere oppe fra og det skal så undersøges nærmere.

Med venlig hilsen
Gorm