Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Min datter på 5 mdr. har svært ved, at sove alene 19-11-2012 11:53
By adminadmin Reply
 Hej,

Den 19/6 2012 fødte jeg en lille pige på 1483 g i uge 30+3.

Vi kom hjem 7 uger efter, under vores indlæggelse har der ingen problemer været, men det er der kommer efterfølgende. Dagen efter udskrivelsen blev vi indlagt igen, da min datter stoppede med at trække vejret under morgen flasken. De mener, det var en bøvs på tværs, vi blev udskrevet igen 2 dage efter.

Vi har været indlagt 3 gange efter, da hun har haft mange maveproblemer og har været i behandling for forskellige ting, blandt andet infektion i tarmene.

Mit problem er at jeg de sidste 2-3 måneder har haft min datter på mine arme, hun vil helst gøre alt hos mig, ingen duer, heller ikke hendes far, hun kan sagtens snakke, grine og lege med andre men når hun skal sove og spise er det hos mig.

Jeg har i lang tid prøvet at få hende til at sove i hendes lift, men hun græder lige så snart hun bliver lagt, det er ikke bare almindeligt gråd, det er den gråd hun har haft, når hun har ondt. Sover hun hos mig vågner hun nogle gange, nogen gange falder hun i søvn, igen andre gange kan hun ikke.

Jeg ønsker for hende at hun lærer at sove alene, da det er svært og hårdt for os begge, da hun heller ikke får den optimale søvn og ro. Mit spørgsmål er om i har nogle forslag til hvad jeg kan gøre.

De kærligste hilsner

fra moren
 
Re: Min datter på 5 mdr. har svært ved, at sove alene 19-11-2012 12:02
By adminadmin Reply
Kære Mor.
 
Jeg kan godt forstå det er svært for jer alle 3. Det er svært at fødes før tid og det er svært at blive forældre før tid.

Når det lille barn kommer ud af sin trygge hule i livmoderen, skal livet for jeres datter udenfor livmoderen være en fortsættelse af livet i livmoderen. D.v.s. jeres lille pige ønsker at være tæt på sin mor. Helst beskyttet, holdes om, i en slynge og evt en bæresele nu. Det er min erfaring, at barnet, jeres datter beder om jer, om jeres nærhed. Får hun det hun mangler opfyldt, det hun er gået glip af i livmoderen, vil I få en glad og tilfreds pige.

Jeg ved det er hårdt. Har du mulighed for at få hjælp? Har faren haft orlov, så i kan hjælpe hinanden ? Har I andre familiemedlemmer, der kan hjælpe jer med noget af det praktiske. Så vil I have mere overskud til at opfylde Leonora's ønske og behov for at få sin tilknytning og sin tryghed etableret. Det er meget vigtigt at lytte til hende og opfylde hendes følelsesmæssige behov.

Gør I det, vil hun slippe dig, når hun er tryg og parat til det.Jeg hører, du er meget god til at tolke, hvad hun ønsker. Så da er hun jo en heldig pige.

De tidspunkter, hvor du har brug for fred eller skal noget andet, må du sige det til hende. Hun forstår hvad du siger.

Sig. f.eks.. Mor elsker dig, mor vil meget gerne have dig i sine arme. Men nu skal jeg altså lave mad, så du er nødt til at ligge her. Så kan du tale med hende, om det du laver og hvad du ellers har lyst at tale om. Snak også gerne med jeres datter om, at det er godt hun også er hos far, da far jo også elsker hende m.m..........

Sig selvfølgelig det der er jeres ord, tanker og følelser

Det er min erfaring, at kommunikation med det spæde og lille barn giver rigtig gode resultater og skaber megen tryghed for barnet.

Jeg har skrevet en bog "Født Klog" hvor mit primære budskab er at kommunikere med spædbarnet. Bogen kan købes på nettet, hos boghandleren. Du kan også låne bogen på biblioteket. Jeg ved mange familier der har født for tidligt har glæde af bogen.

Du kan se og høre uddrag af Født Klog på min hjemmeside. Der er TV udsendelser om både Født Klog og om en mor der fødte for tidligt. Se www.sundhedsplejerske.com
 
Du er velkomme til at ringe til mig, og få en telefonkonsultation, Jeg er Privat Sundhedsplejerske. Tlf. 6171 4339
 
Jeg ønsker dig og din familie held og lykke
 
Mange gode tanker

Lena