Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Slynge 01-01-2013 22:23
By adminadmin Reply
Hej,

Vi er blevet forældre til en lille skat, født i uge 32. Mit spørgsmål lyder således - er det gavnligt for hendes udvikling at ligge i slynge? Hun vil gerne hele tiden være tæt på os og dette er en måde vi føler vi kan imødekomme hendes behov på.

Vi er opmærksomme på at hun kun må ligge i slyngen. Er der forskel på en ring slynge og en alm. Slynge? Og eller kan i anbefale noget?

Vores datter klare sig godt og viser på nuværende tidspunkt ingen tegn på at have nogle problematikker.

Mvh. Moren 
 
Re: Slynge 01-01-2013 22:29
By adminadmin Reply
Kære Mor

Tillykke med jeres lille pige.

Ja, det er rigtig godt at bære jeres lille pige i en slynge.

Når hun nu er kommet til verden så tidligt, og derfor er lille, vil jeg anbefale en slynge frem for en bære sele. De ringslynger jeg kender er mere "løse" og barnet ligger derfor ikke så fast ind til jeres krop.

Det der er så godt ved slyngen, og det din lille pige ønsker, er at blive holdt tæt.

Jeg vil lige forklare teorien bag dette. Når et barn har ligget i livmoderen i 9 mdr. har de sidste uger så snæver plads, at det får meget modstand ved bevægelse, når barnet sparker og bevæger armene. Det giver udvikling og styrke i muskulaturen med denne modstand. Den udvikling mangler børn, der fødes for tidligt og har rigelig plads i livmoderen.

Derfor skal barnet der er født i uge 32 som jeres lille pige, leve livet udenfor livmoderen med en forlængelse af livmoderen. Et liv tæt på far eller mor og gerne holdes fast ind til jer.

Det er en rigtig god observation I har gjort ved at se og mærke, at jeres datter har brug for den fysiske nærhed.

I Columbia havde de for år tilbage mangel på kuvøser til for tidlig fødte børn. Forældrene blev anbefalet at bære barnet på brystet hud mod hud hele døgnet. De børn der var hos deres forældre klarede sig lige så godt, som dem der lå i kuvøsen.

Det viser hvor meget det betyder for barnet med nærhed og kærlighed, og berøring. Det stimulerer og øger livs-energien. Børn der bæres græder mindre, da de aldrig græder for at få kontakt. Kontakten er der konstant.

Lars Toft Pedersen fra arbejdstilsynet anbefaler meget slynger. Han har samarbejdet med Vuggestuen Lillely i Fåborg. De bruger meget slynger til deres børn i vuggestuen, og det med stor succes for både børn og pædagoger..

Held og lykke med datteren som slyngebarn.
Mange gode tanker

Lena Dyhrberg