Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Allergi og hudproblemer 17-03-2013 15:05
By adminadmin Reply

Jeg har født mine dejlige tvilling knægte ( født 29+0) i januar 2005 på Rigshospitalet. Det vil sige at de er 8 år nu.
De fungerer godt i dagligdagen og kan godt følge med de andre i klassen.
Igennem de sidste år har den ene knægt, udviklet mere og flere forskellige ting så som allergi og meget meget tør hud, så meget at fødderne i perioder går i stykker. Han har meget tørre steder på huden, er altid tør i munden og lignende. Han vokser ikke så meget han er kun 118 cm og er lige blevet 8 år.
Jeg kom til, at tænke på, om der er større forekomst af f.eks mangeltilstande af f.eks mineraler og andet, når man er for tidligfødt ? Og hvad skal vi gøre som forældre - vi må gå til lægen og det har vi prøvet tidligere og de kan ikke sige noget.
Derfor spørger jeg om hjælp til hvordan - Jeg kan tilgå dette som forældre ?
Kan I hjælpe med nogle gode råd?
Kærlig hilsen
En mor 

 
Re: Allergi og hudproblemer 17-03-2013 15:11
By adminadmin Reply

Kære Mor.
Jeg tror ikke, hans hudproblemer har noget med hans tidlige fødsel at gøre. Der er desværre mange børn - og også voksne - som lider af en tør og sart hud. Hvis ikke almindelig hudpleje med creme hjælper, Jeres læge ikke kan hjælpe, og det er for meget for ham - så skal I søge hudlæge.
Hvis han har tendens til diarre, han spiser dårligt, eller er meget kræsen, kunne man mistænke, at der var tale om mangel på vitaminer eller mineraler, ellers tror jeg det ikke.
Hans lille højde har måske at gøre med hans tidlige fødsel. Dels er mange tidligt fødte børn også lidt mindre ved fødslen end det normale for deres alder, dels vokser de ofte dårligt i den første tid. Begge dele giver et efterslæb som kan tage flere år at indhente. Statistisk set bliver de børn gennemsnitligt nogle centimeter mindre end deres forældre. Det vigtigste er, om han vokser nogenlunde normalt fra år til år. Han skal vokse ca. 6 cm om året. Hvis han ikke gør det, skal I også gå til lægen. Der findes sjældne sygdomme som kan hæmme væksten og som det er vigtigt at opdage.
Mange hilsner
Gorm