Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Vuggestue eller dagpleje 04-04-2013 22:34
By adminadmin Reply

Kære fagpanel

Det er tidligere kendt, at præmature havde bedst af, at starte sit institutionsliv stille og roligt i en dagpleje. Er dette råd stadig gældende og hvilke kriterier, skal der være til grund for, at vælge dagpleje eller vuggestue.

Med venlig hilsen
Dorte  

 
Re: Vuggestue eller dagpleje 04-04-2013 22:32
By adminadmin Reply

Kære Dorte,
Jeg tror, det er svært at give generelle råd. Jeg kan se to vigtige hensyn.

Det ene vedrører risiko for smitte med almindelige luftvejsygdomme. Hvis det præmature barn har haft behov for CPAP og ilt længe, og måske fortsat har tendens til vejrtrækningsproblemer, er det fornuftigt, at prøve, at undgå smitte fra andre småbørn. Risikoen for smitte er alt andet lige mindre i en dagpleje end i en institution.

Det andet vedrører barnets behov for trygge og genkendelige rammer. Det er også alt andet lige lettere at få i en dagpleje end i en institution.

Jeg mener altså, at man dels skal se på det enkelte barns behov. Nogle præmature børn har jo ikke det mindste problem med lungerne, eller tendens til at blive syge, og trives fint mellem mange mennesker. Men det afhænger altså også af dagplejen og institutionen. Nogle dagplejere er jo ikke ideelle, enten pga af de andre børn eller pga dagplejemoderen, og nogle institutioner er vældig gode både til, at holde hygiejnen og til at skabe rammer om de enkelte børn.

Mange hilsner
Gorm