Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Stress og feber 06-06-2013 21:34
By adminadmin Reply

Min søn er født i uge 29+0. Han er 5 år og har en del senfølger. Han er sensitiv overfor larm og mange mennesker. Som helt spæd fik han stress og blev børstet. Dette hjalp i et lille stykke tid.

Han blev sendt i vuggestue da han var 13 mdr. da kommunen ikke kunne tilbyde en dagpleje. Vuggestuen læste ham ikke, så han var ofte overstimuleret og meget ked af det. Om aftenen havde han svært ved at sove og det tog ofte over tre timer. Og han havde lidt feber. Også næste morgen. Ca. 38 grader.

Han startede i børnehave da han var 3,5 år gammel. Her har de heller ikke kunne forstå ham og hans sarte person. Så her har han også været på overarbejde.

Min søn har altid haft det svært ved det sociale med andre børn, men det er blevet bedre. Han får stadig ofte feber, især hvis der har været meget larm og uro.

Mit spørgsmål er nu: kan man få feber af stress og overstimulering?

Hvis ja, hvor kan jeg finde dokumentation for dette?

Hilsen en mor 

 
Re: Stress og feber 06-06-2013 21:38
By adminadmin Reply

Kære Anne,

Jeg havde aldrig hørt om det og søgte derfor hurtigt i litteraturen Jeg ved ikke, hvad jeg skal tro. Den eneste artikel jeg fandt handlede om kronisk (socialt) stress i familien og det var - til forfatternes overraskelse - forbundet med hyppigere forhøjet kropstemperatur. De skriver, at de er forundrede, fordi stress tilsyneladende styrker immunforsvaret hos børn i modsætning til voksne, hvor stress medfører et svækket immunforsvar??.Jeg tolker det som, at sammenhængen ikke ser så klar / ses så hyppigt.

Mange hilsner
Gorm