Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Retskrav 28-09-2013 15:38
By adminadmin Reply

Hej.

Jeg blev i uge 31 påkørt, hvilket førte til vores søn blev født 32+1, som en direkte følge af påkørslen.
Vi har derfor kontaktet en advokat for at sikre os, at vi får hjælp til de krav vi har mod den pågældende gerningsmand, men advokaten ved ikke hvilke krav vi kan gøre gældende på vores søns vegne. Her håber vi, at I kan hjælpe os.

Vi synes det er åbenlyst han skal have erstatning, men det er jo svært da vi ikke kender de fulde konsekvenser endnu og at de samtidig ikke er synlige som fx en brækket arm eller lignede.

Vi var indlagt de første fem uger på Roskilde, hvor han drøjede med våde lunger, infektioner og besvær med at tage på. Efter vi er kommet hjem er det især to udfordringer vi kæmper meget med. Det er dels hans sensibilitet og dels hans vægt.

Han bliver let utryg, flagrende, urolig, har svært at sove, spise eller have øjenkontakt hvis vi ændrer på rutinerne eller han skal ud på køretur. Når vi har været til tjek på hospitalet, som ligger 40 min væk, så går der to-tre døgn, før han er "normal" igen.

Kender I andre lignende sager eller kan I komme med anbefalinger af nogen form?

Den påkørte 

 
Re: Retskrav 28-09-2013 15:41
By adminadmin Reply

Kære påkørte

Det var da en ulykkelig hændelse. Hvor slemt gik det ud over dig selv?

Jeg har kun selv kendskab til ret få tilfælde af tidlig fødsel efter en ulykke. Det ser ud til at fostret normalt er godt beskyttet i livmoderen og fostervandet. Det vigtige i en erstatningssammenhæng er, at man kan sige at det er overvejende (mere end 50%) sandsynligt at fødslen skyldtes ulykken.

Det næste der er vigtigt er hvad man kan få erstatning for. Erstatningen er økonomisk. Det betyder at det skal være noget der kan værdisættes i penge.

Ekstraudgifter til pleje og behandling er oplagt, men på den anden side skal kommunen også hjælpe Jer med sådan noget.

Tabt arbejdsevne er også oplagt. Men det ligger langt ude i fremtiden så der vil være tale om et usikkert skøn.

Det sidste - som du måske mest tænker på - går ind under det man kalder 'svie og smerte'. Jeg kender det kun fra patientforsikringen. Her er dansk praksis ikke at give erstatning. Men det er måske anderledes ved privat søgsmål.

Jeg håber dette var en hjælp.

/gorm