Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Kan min søn have glæde af terapien? 12-10-2013 17:15
By adminadmin Reply

Hej,

Vores søn blev født i august 2009, i uge 28+2, vejede 1089 g og 38 cm. Han lå i kuvøse de første 4 uger, for at holde varmen og skærme ham.

Han havde et ret fredeligt forløb på neonatal.

Hans fødsel (enægget tvilling, hvor broderen var død ved fødsel), foregik ved akut kejsersnit og han fik 10 i apgar score. Men hele hans for tidlige fødsel, ophold på neonatal, tænker jeg har sine spor, mentalt. Det var jo en traumatisk oplevelse for ham og jeg tænker om han kunne få en god oplevelse ud af at komme til spædbarnsterapi?

Han har det godt idag, har lidt sanseintegrationsudfordringer, lidt lavt selvværd og god til store og larmende forsamlinger, så som børnehaven.

Kan han have glæde af terapien?

De bedste hilsner
En mor 

 
Re: Kan min søn have glæde af terapien? 12-10-2013 17:17
By adminadmin Reply

Kære mor,

Jeg tænker han lyder til både, at have noget siddende fra tiden på neo, hvor han har været vant til, at sygeplejersker og læger har haft fat i ham når han sov, så måske forbinder han det med, at overgive sig til søvnen med noget ubehageligt.

Han kan ligeledes have svært ved, at kende sin plads i det sociale spil, hvis han har skyldfølelse over sin tvillings død. Hvor skulle han dø og denne dreng leve? Der kan sidde noget der, og til sidst vil jeg sige, at han lyder til også at være født særligt sensitiv - der er mange af de ting, der skrives, som kunne henlede tankerne på det.

Så er det en anden måde at arbejde på - en kombination af spædbarnsterapi og nogle råd til, hvordan hans lave selvværd styrkes, så han kan rumme et nej til leg, og den indre uro styrkes, er, hvad jeg vil foreslå.

Mange hilsener
Karoline