Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Dagpleje 17-11-2013 14:09
By adminadmin Reply
Hejsa,
 
Jeg skriver fordi jeg er lidt på herrens mark.
 
I maj 2013 kom vores datter til verden ved akut kejsersnit pga. hun har en hjertefejl (AV blok). Hun kom 10 uger for tidligt.

I vores nuværende kommune vil vores datter gælde for 2, når hun skal i dagpleje. Vi flytter til en anden kommune d. 15.11.13 og vores datter er blevet skrevet op til d. 1 april 2014, men her gælder man ikke for 2.
 
Vi har et sensitiv barn, som ikke kan rumme mange mennesker (børn). Jeg kunne skrive en lang roman om vores datter, men orker det ikke. Jeg ved bare, at vi holder os hjemme for hendes skyld (for at beskytte hende. Hun var indlagt i 4 mdr. og har været alt for meget igennem.
 
Det jeg forespørger på, er, om i har nogle informationer, som vil være gode til at smide til den nye kommune, for jeg kan mærke at det bliver en kamp med dem, at hun skal gælde for 2. De ser helst, at hun skal gælde for 1...
 
Det bare ikke dem der står med et skrigende barn om aftenen og som næsten ikke kan spise pga. hun er fyldt op pga. stimuli, sanse indtryk mm.
 
Hvad skal jeg stille op med kommunen, for det kan ikke være rigtigt at et så sensitivt barn som hende skal udsættes for mere..
Håber lidt at i har noget rigtigt godt, for mine ord er åbenbart ikke nok.
 
Mvh

En mor 
 
Re: Dagpleje 17-11-2013 14:08
By adminadmin Reply
Kære Maria.
 
Tak for dit brev. Jeg læser og forstår godt, det er en svær situation, I står i. Zilja er udover, at være for tidlig født med hjertefejl både sårbar og fortsat en lille og ung pige. Umiddelbart er min tanke og anbefaling, at du søger om økonomisk støtte til at passe Zilja selv derhjemme, til hun er mindst 1 1/2 år. Det ville være godt for jer alle både nu og på lang sigt. Jeg er sikker på, at det er svært for en pige som Zilja, at udvikle sig og bevare indre harmoni i et miljø med flere aktive børn med fart på. Selv en dygtig dagplejemor, der er booket fuldt op, vil have svært ved, at tilfredsstille lille Zilja nu.

Jeg er sikker på, det er en god investering, at du er din lille piges fuldtids omsorgsperson det næste år. Kæmp ikke for gode betingelser i dagplejen. Kæmp for lidt løn fra kommunen. Så du selv kan drage omsorg og opleve din datters udvikling. Hvis det ikke lykkes så se om I kan spare og få råd. I vil jo spare penge til dagpleje. Jeg håber du kan bruge mit svar. Det kommer både fra hjertet og fra min erfaring.
 
Jeg ønsker jer alt godt.
 
Mange gode tanker

Lena Dyhrberg