Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Føde for tidligt igen 11-01-2014 18:30
By adminadmin Reply

Hej

Jeg er gravid i 26 uge, og har i forvejen en datter som blev født for tidligt, mere præcist i uge 33+2.

Jeg bliver holdt ekstra meget øje med i denne graviditet, men synes stadig, at jeg får nogle lidt uklare og usikre svar angående min risiko for at føde fortidligt igen. Det jeg mest møder, er, at jeg godt kan forvente at føde for tidligt igen, men de kan ikke rigtig give mig en forklaring på hvorfor, det forholder sig sådan. Her er det så jeg godt kunne tænke mig at hører om jeres erfaringer? Er det de fleste kvinder der har født for tidligt første gang, der føder for tidligt igen?

Mange hilsner

En gravid 

 
Re: Føde for tidligt igen 11-01-2014 22:47
By adminadmin Reply

Kære gradvide,

Jeg mener at din risiko for at føde for tidligt er forøget: ca fordoblet, dvs fra 7% til ca 15%. Det vel også derfor at du er under tæt kontrol. Der kan selvfølgelig være særlige forhold hos dig som kan gøre at din læge mener noget andet.

Du kan læse mere om for tidlig fødsel på Rigshospitalets videncenter for tidligt fødte børn (www.vtfb.dk)

Mange hilsner
Gorm