Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Botox 24-02-2014 16:42
By adminadmin Reply

Hej fagpanel.

Jeg er mor til en pige født i uge 26+0 med en fødselsvægt på 825 gram født i 2005. Vi havde en del problemer på sygehuset og hun blev smittet med stafylokokker, som næsten havde slået hende ihjel, der har hun nu her 8 år senere, fået konstateret en lammelse i sin højre hofte pga den smitte. Det har betydet, hun ikke har gået rigtigt og meget på tæer, så hendes sener i haserne er meget stramme...... Lige pt er vi igang med en udredning hvor hendes børnelæge på sygehuset siger, hun skal genoptrænes, hvilket ikke hjælper siger fysen og råder lægen til, at prøve botox og så vil jeg høre, hvad i har af erfaring med botox til præmature med stamme haser??? Bedste hilsner En mor 

 
Re: Botox 24-02-2014 20:41
By adminadmin Reply

Kære Mor,

Tidligt fødte børn har større risiko for, at få spastisk lammelse end børn som er født til tiden. Børn med spastisk lammelse har ofte problemer med stramning omkring hofter, knæ og fødder. Det kan behandles med fysioterapi og med botox. I de værste tiifælde bliver man nødt til, at operere for, at bevare den bedste stilling og bevægelse af leddet. Denne vurdering skal ske i et samarbejde mellem børneneurolog, fysioterapi, og ortopædkirurg.

Jeg ved ikke, om det gør nogen forskel i denne forbindelse at, din datter er født for tidligt. Du må sige de,t hvis du er i tvivl om lægerne er opmærksom på det.

Mange hilsner
Gorm