Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Søvnbesvær 12 årig 12-03-2014 21:03
By adminadmin Reply
Hej

Jeg har en søn på lige knap 12 år. Han er født 33+6. Som spæd havde han store problemer med at falde i søvn. Gennem årene blev det bedre.

De seneste måneder har det dog været et stort problem, hvilket gør at han får for lidt søvn. Han har altid haft et stort søvnbehov. Han kommer i seng kl. 21, men der går nemt ½-1 time inden han falder i søvn. Han skal op kl. 7 og er møg træt, når han skal op.
Allerede midt på eftermiddagen har han røde øjne og hævede øjenlåg af bare træthed. Trætheden påvirker hans skolegang og hans humør. Det er ret frustrerende både for ham selv og for mig at han bruger så lang tid på at falde i søvn.

I weekenderne er det ikke noget problem, han kommer i seng ved 23 - 24 tiden og falder nemt i søvn og sover omkring 10 timer. Så tidsrummet kl. 23-9 er ikke noget problem, men tidsrummet 21-7 er.

Om han ser tv, sidder ved pc'en, spiller ps3, læser eller tager et bad lige inden sengetid spiller ingen rolle. Selv de dage hvor han går til bmx er det et problem.

Hvad kan vi gøre for at han hurtigere kan falde i søvn og derved få den søvn han har brug for.

Venlig hilsen

En træt mor 
 
Re: Søvnbesvær 12 årig 12-03-2014 21:09
By adminadmin Reply
Kære trætte mor

Tak for dit gode detaljerede spørgsmål.

Ved flere gennemlæsninger af dit brev er mine tanker og råd:

Jeg mener, der kan være flere årsager til din søns søvnproblemer. Jeg mener, din søn kan kæmpe med nogle traumer fra sin tidlige start på livet. Adskillelsen mener jeg, har været svær for ham. Tal gerne med jeres søn, om han føler sig ensom, eller om det er tomt i sengen, når han skal sove. Oplever han denne ensomhedsfølelse og at omgivelserne er "for store"?

Så kan det være godt med en lidt tung dyne, der putter sig omkring ham og giver ham tryghed. Jeg tænker, her blot på en dyne der ikke er for let. Ikke på det vi kalder kugledyne eller kædedyne. Det tænker jeg ikke er nødvendigt.

Jeg tænker også på, hvorfor din søn vågner udhvilet i weekenden og ikke på hverdage. Så tænker jeg: trives din søn godt i skolen. klarer han sig tilfredsstillende i skolen i forhold til egne forventninger. Trives han med kammeraterne. Kan det være svært at står op til skolelivet ?? Dette er blot en tanke/ et spørgsmål.

Det er sikkert noget I som forældre og familie taler om. Men der sker forandringer og ikke mindst på vej som teenager. Jeg ved det ikke er noget nyt problem, men vi må se på helheden.

Sover jeres søn kun dårligt i jeres hjem, men godt udenfor hjemmet?

Jeg tænker her på, om han ligger på Radum. Radum findes i vores jord nogle steder. Det kan give uro hos en del mennesker. Det er meget usundt at ligge på. Nogle mennesker påvirkes ikke og ligge uden gener på Radum. Andre sover dårligt og bliver endda syge af det. Det er min erfaring, at mennesker født for tidligt ofte er sårbare. Derfor er det min erfaring, at de reagerer på det de ligger på. Her i Danmark er en del huse bygget på Radum. I bl.a. Tyskland undersøges jorden, før der bygges på den. Læs gerne om radum på nettet. Ligger jeres søn på Radum, vil jeg anbefale at I flytter hans seng.

Der er mennesker der kan undersøge huset, så I kan finde ud af om jeres hus ligger på det. Det kan også være lejligheder i etager.

Jeg ønsker jer alt muligt godt.

Gode tanker

Lena