Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Valg af neonatalafdeling 18-12-2014 20:41
By adminadmin Reply

Kære fagpanel,

Jeg er gravid for anden gang nu og fødte mit første barn for tidligt (33+4). Jeg fødte i sin tid på Hvidovre hospital, hvor der ikke var mulighed for at jeg kunne sove med mit barn om natten. Min søn vågnede næsten hver nat på hospitalet og skreg i op til en time (hvilket jo er utrolig meget for en for tidlig født). Det har taget ham mange år at komme sig over sin separations angst om natten, faktisk til han var 7 år.

Nu da jeg igen er gravid, er jeg naturligvis lidt nervøs for at føde for tidligt igen (de fandt ikke nogen grund til at jeg fødte for tidligt) og vil nødig det samme igennem igen. Jeg vil derfor gerne vælge et hospital med optimale neonatal muligheder, hvor jeg kan være indlagt med mit barn, hvis jeg skulle være så uheldig at føde for tidligt igen og det ville jeg gerne spørge jer om, hvad i vil anbefale?

Hvidovres nye neonatal afdeling er bedre, men stadig ikke optimal mht. overnatning med ens barn. Jeg ved man bliver indlagt sammen med sin for tidlig fødte barn på f.eks. Roskilde og Hillerød, men mere ved jeg ikke om disse 2 afdelinger og jeg ved heller ikke om andre hospitaler i nærheden har samme tilbud (jeg bor i Hvidovre)? Kan i give mig en ide om hvad, der ville være bedst at vælge?

Tusind tak for jeres hjælp,
Venlig hilsen
En bekymret gravid 

 
Re: Valg af neonatalafdeling 18-12-2014 20:46
By adminadmin Reply

Kære gravide,

Man kan godt forstå, at du vil prøve, at få det bedre næste gang.

Der er 'frit sygehusvalg' i Danmark. Det betyder at du kan vælge behandling på andre sygehuse end 'dit eget'. Når du har født kan du og dit barn blive flyttet. Det vil normalt tage nogle dage at få det arrangeret. De andre sygehuse kan afvise det hvis de ikke har plads og du skal selv betale transporten. Hvis dit barn bliver meget tidligt født og kræver CPAP eller ilt skal I bruge en ambulance så det koster 10-15.000 kr.

Jeg troede egentligt at det er muligt at blive med-indlagt med sit barn på alle sygehusene i Region Hovedstaden, men der er selvfølgelig forskelle mht forholdene for forældrene. Jeg kan ikke lave en rangordning. Det største problem for os (på Rigshospitalet) er at vi som regel bliver nødt til, at overflytte børn som ikke har behov for intensiv behandling for, at få plads til ny børn som gør.

Det mest sandsynlige er heldigvis, at du føder til tiden. Risikoen for, at du føder for tidligt igen er måske 10-15%, så du skal overveje, hvor meget du vil gøre på forhånd. Hvis det skulle ske, skal du selvfølgelig, fortælle om dine oplevelser sidste gang, så neonatalafdelingen kan gøre deres bedste for at undgå at det gentager sig.

Mange hilsner
Gorm