Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Autostol 04-01-2015 13:38
By adminadmin Reply
Hej Fagpanel
 
Jeg vil høre om, der er en bestemt autostol I anbefaler?
 
Oprindelig havde vi tænkt, at købe en Recaro Privia med Isofix base, som har vundet en test i TÆNK. Jeg har læst, at der findes autostole, hvor babyerne ligger ned, og de er bedre for præmature børn. Vi kører ikke særlig meget i bil, og jeg regner ikke med, at køre enormt meget i bil, mens jeg er på barsel.
 
Med venlig hilsen
En mor 
 
Re: Autostol 04-01-2015 13:46
By adminadmin Reply
Kære Pernille.
 
Tak for din henvendelse.
 
Der er ikke et bestemt mærke af Autostol, jeg kan anbefale. Jeg anbefaler gerne autostole der kan vippes, så barnet kan ligge ned, det er godt for barnets ryg, at det ikke sidder op på en længere tur.
 
Jeg forstår på dig, at i kun kører korte ture og faktisk ikke kører meget i bil. Så ser jeg problemet er lille. Jeg vil dog sige, at sælgerne har mere erfaring med autostolene.
 
Jeg har den viden, at de små børns rygge ikke bør belastes på køreture a flere timer. Hovedet på det lille barn er stort i forhold til kroppen og derfor presser det ned på ryggen, hvis barnet sidder fastspændt i samme stilling i længere tid - med det mener jeg over ½ time.
 
I modsætning til når barnet er i bevægelse i voksne arme i lodret stilling. Da skifter det stilling og undgår derfor belastning. Det er rigtig godt, du er så bevidst om belastningen på dit barns krop.
 
Konklusion:
Vælg derfor gerne en stol, hvor dit barn også kan ligge ned. Når I ikke kører bil eller andet udendørsaktivitet, vil jeg anbefale dig/jer, at I har jeres lille barn i armene mest muligt. Lad baby mærke din krop og meget gerne i vuggende bevægelser. Det præmature barn har glæde af, at være omsluttet, fast og trygt, som i livmoderen.
 
Lad jeres barns liv til terminsdato og et par måneder efter, være en forlængelse af livet i moderkagen. Det hjælper ti,l at give jeres barn: tryghed, kropsbevidsthed, en god motorisk
udvikling.
 
Held og lykke med din Baby.
 
Mange gode tanker

Lena Dyhrberg