Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Skoledreng har det svært 21-10-2014 14:51
By adminadmin Reply

Kære Fagpanel,

Vores søn på 10 år. Født for tidligt uge 36+0, men dysmatur: 1690g ved fødslen. Han har gennem årene lidt meget af seperationsangst. Skift til børnehave og skole var svært. Det tog 4 mdr før, han accepterede, at gå i 0. klasse - græd hver morgen og klamrede sig til mig. Har stadig også svært ved høje lyde og tøj der ikke er blødt nok. Han har gennem årene svinget i perioder mellem, at det kører fint for ham men også som nu, perioder hvor det slet ikke kører for ham. Han er dygtig i skolen, men føler stadig, at han ikke gør tingene godt nok og er bange for ikke, at kunne følge med. Han tænker meget. Har mange af de særlig sensitive træk. Tanken om hvad der kan eller skal ske er nok det værste. Han synes der er meget larm i klassen og føler sig presset (går i 4.klasse, hvor der sker mere end i 3.).

Hver morgen (ikke weekend) er samme mønster: opløst af gråd, ondt i maven, går mange gange på wc. Så slemt har jeg ikke oplevet det om morgenen i hans svære perioder, siden 0. klasse.Jeg har meget svært ved, at få ham afsted (han cykler selv i skole) .Han fortæller, at det går lidt bedre efter de første par timer i klassen, men at han nogle gange græder der.

Vi har egentlig en ok dialog med klasselæreren, jeg skal til samtale med hende på torsdag. Ifølge Tobias er der en (af de larmende elementer i klassen) der larmer meget og generer ham.
Jeg vil forsøge at tale med læreren om det og få Tobias flyttet til et andet bord. Jeg er ikke sikker på, at det endegyldigt vil hjælpe på hele situationen.

Vi har for nyligt været et par gange hos en familieterapeut. Men det gav ikke rigtigt noget, hun vidste tydeligvis ikke helt, hvad hun skulle foreslå andet end det vi allerede forsøger.

Jeg skal lige tilføje at jeg har gået sygemeldt med stress siden påske, sted med psykisk dårligt arbejdsmiljø. Blev lykkeligvis opsagt pr 30/9. Det har været en lang sej omgang men forventer at melde mig ledig 1/11. Det har naturligvis påvirket ham meget også....og svært for mig at nu skulle håndtere både mine og hans følelser.

Vores hjerter bløder for at hjælpe ham, det gør så ondt inden i os at se ham så ulykkelig. Vi vil så forfærdeligt gerne hjælpe ham og han vil selv gerne have hjælp, så han får det bedre. MEN hvordan hjælper vi ham bedst? Har I erfaring med andre i samme tilfælde i den alder? Hvilken fagperson kan bedst hjælpe, hvis vi skat tage fat i det? Kan I anbefale en i vores område?

Hjælp....

Hilsen Moren

 

 
Re: Skoledreng har det svært 21-10-2014 14:54
By adminadmin Reply

Kære Mor!

Det må være en svær situation for din søn og for hele familien! Det lyder godt, at du er i dialog med klasselæreren, men ingen børn bør have det så skidt i lang tid, så der må stilles noget op, der hjælper.

Det lyder ikke til, at din søn er tryg i skolen. Det kan være, at miljøet er for stort og voldsomt, på den ene eller anden måde. Har I overvejet skoleskift til en mindre privat skole? Der er flere muligheder i dit område. Der kan være optaget, men jo ældre barnet er, desto mere sandsynligt er det, at der er pladser.

Man kan bede om hjælp hos PPR i kommunen, men desværre kan der være lang ventetid og den type vanskeligheder, som din søn har, bliver ikke altid prioriteret så højt, desværre, men man kan prøve. Spørg læreren til råds om dette.
Du skriver, at du selv har haft en svær tid. Selvfølgelig påvirker man hinanden gensidigt i en familie og du har ikke haft så meget overskud, men sådanne perioder kommer og går og alligevel kan det ikke helt forklare, at han har det så skidt, så vidt jeg kan se.

Jeg er selv specialist i børnepsykologi og privatpraktiserende, jeg har været i det offentlige i 20 år og haft praksis i 10 år, herunder megen erfaring med for tidligt fødte gennem alle årene, herunder samtaler med børnene og hele familien.Jeg arbejder centralt på Frederiksberg , en sidevej til Gl Kongevej. Hjemmeside: www.anettealbeck.dk, hvor du kan læse mere.

De venligste hilsner
Anette Albeck, psykolog