Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Højde 14-02-2015 10:46
By adminadmin Reply

Hej.

Jeg har en søn, der til sin fire års undersøgelse ved lægen blev målt til 97 cm og 15,4 kg. Han er født i uge 27. Han følger sin egen kurve.

I dag siger lægen så, hvor høj han mener, min søn bliver. Dette er meget lavt og bekymrer mig, selvom det er indenfor det, der betragtes som normalt.

Jeg er klar over min søn er lav, men har egentlig tænkt, at han ville få "normal" højde. Jeg har altid læst, at forældres højde, røntgen af venstre hånd, evt lav vækst pga astma behandling også skulle tænkes ind for, at kunne beregne en forventet højde? Så mit spørgsmål er: Kan man alene ud fra barnets kurve afgøre barnets sluthøjde?

Vores læge siger vores søn har det vækstpotentiale han har og den præmature fødsel ikke har betydning i forhold til hans nuværende størrelse eller sluthøjde.

Venlig hilsen
En bekymret mor 

 
Re: Højde 14-02-2015 10:49
By adminadmin Reply

Kære Mor,

Børn har det at vokse efter deres forældre. For drenge en den forventede sluthøjde gennemsnittet af mors og fars højde + 8 cm. 97 cm er ikke meget under gennemsnittet for 4.0 år gamle drenge.

Tidligt fødte børn mister som regel noget i vækst både før og efter fødslen, men indhenter det meste af det helt op i skolealderen.

For børn der er meget væksthæmmede ved fødslen og stadigvæk meget under gennemsnittet i højde ved 4 års alder kan væksthormonbehandling komme på tale. Det kræver henvisning til børneafdeling. Det er også en meget dyr og besværlig behandling med indsprøjtninger.

Gorm