Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

2½ måned og urolig 05-03-2015 16:10
By adminadmin Reply
Hej,
 
Jeg har en søn, som er født 7 uger for tidligt - 32 plus 5, Han er idag 2,5 mdr. Han vejede ved fødslen 2045 gr. og har klaret sig uden nogen form for komplikationer, virkelig dejligt.
 
Han er en dejlig stor basse på nu 5600 gr. og 58 cm.
 
Vi har efter terminen, oplevet især om aftenen, at han har græde ture. Det er dog blevet bedre og ikke hver dag, men når det sker, står vi magtesløse. Han græder og han er meget svær, at nå ind til, ligger mest med lukket øjne, men ser nærmest vild ud i øjnene når han endelig kigger.
 
Den anden dag varede det fra 17-22 og vi kan ikke trøste ham. Hvad der hjælper er forskelligt men han vil ingenting, går i flitsbue og gør sig stiv, vil ikke ligge i arm el putte ved os, skriger når vi ligger ham i sengen.
 
Den måde han endelig falder til ro på, er enten, at svøbes, hudkontakt eller barnevogn i voksipose eller af træthed. Det er rigtig frustrerende som forældre ikke, at kunne trøste ham. Vi har vendt kolik men tror ikke dette er tilfældet
 
Har i nogle foreslag eller erfaring til dette?
 
Vi mener, han lige har haft sit første tigerspring da han pludselig er blevet meget opmærksom, smiler og øjenkontakt.
 
Han har fået et kvart brev Movicol, da vi overgik til nan 1, da han kom hjem fra sygehuset, efter ophør med dette oplever vi, der er mere ro på .
 
Om dagen sover han ude i barnevognen eller i sin tremmeseng på sit værelse, hvilket går rigtig fint, vi er begyndt at få en rytme med at sove. Om natten er der ingen problemer, der sover han 3-4 timer af gangen, men det er når, vi skal putte om aftenen det vender.
 
Vi har prøvet med bad, hvilket ikke hjælper, og er idag rådet til, at prøve fennikel te af vores sundhedsplejerske.
 
Håber i kan komme med nogle råd eller dele jeres erfaringer
 
Mvh. trætte forældre

 
 
Re: 2½ måned og urolig 05-03-2015 16:18
By adminadmin Reply
Kære forældre.
 
Sikke I kæmper alle 3. Jeg forstår godt, det giver træthed. Jeg er ikke i tvivl om, I gør alt det, der er jer muligt. Jeg fornemmer, det er noget jeres søn, er ked af eller bange for. Noget der ikke har med jer forældre at gøre. Nogle tanker jeres søn har, der ikke er rare for ham.
 
Jeg vil helt enkelt anbefale jer at læse en sætning for ham, Jeg vil lige sige, at jeres søn forstår hvad I siger, han forstår ordene. det er derfor det virker. Sætningen har jeg behandlet rigtig mange med og der sker altid en bedring og somme tider forsvinder problemet. Sætningen gør det, at den får jeres søn til, at slippe de negative tanker og følelser, der belaster ham og gør han utryg.
 
Sætningen kalder jeg: Stressfrigørelsessætningen:
 

De negative tanker og følelser, jeg har i min krop, i forbindelse med det pågældende, kan jeg ikke bruge til noget positivt.
Jeg vil ikke lade disse tanker og følelser, påvirke min krop længere.
Jeg sender dem ud i universet, og lader dem aldrig mere vende tilbage, til hverken mig eller nogen anden.Læs den for Oscar hver aften i 3 aftener. Er det ikke nok, så fortsat er par dage mere. Der er nemlig ingen bivirkninger ved denne behandling.
 
Held og lykke med jeres lille dreng.
 
Kærlig hilsen

Lena