Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

12 årig med maveproblemer 14-03-2016 21:31
By adminadmin Reply

Hejsa

Vores datter er 12 år gammel og har været så heldig, hun intet fejler.

Vi er nu igennem et længere forløb på et sygehus, da hun har været syg i 8 uger, hvor hun ikke har kunne komme på toilettet. Hun har været på Movicol, 8 breve dagligt og indhældninger med vand og olie morgen og aften i 3 uger.

Hun blev undersøgt med ultralyd og kontrastvæske efter de 3 uger og her var der ikke mere afføring, det kom fint igennem - så har man stoppet behandlingen igen og nu er vi på 2,5 uge igen, hvor der ikke har været afføring.

Nu sender de hende til psykologisk børneafdeling for, at se om der er noget der. Hun har ikke været i skole i alle ugerne, kan næsten ikke gå, har hovedpine og kvalme - samt sure opstød. Der er ikke feber og blodprøverne har været fine.

Er der noget forskning, der viser, at børnene senere i livet får problemer med tarmene. Og hvis ja, hvor kan man læse om det ?

Hun havde det, da hun blev født og til omkring 2 år - siden ikke og har normalt afføring hver til hver anden dag.

Hilsner en bekymret mor  

 
Re: 12 årig med maveproblemer 14-03-2016 21:35
By adminadmin Reply

Kære bekymrede mor,

Jeg forstår, at problemet med forstoppelse er kommet ret pludseligt og at medicinsk behandling ikke har hjulpet. Jeg har ikke noget godt forslag til, hvad det kan være, og ved heller ikke om det har med hendes ekstremt tidlige fødsel at gøre.

For nogle år siden så vi på alle de diagnoser, som var givet i forbindelse med hospitals udskrivelse i Danmark og sammenlignede de børn og unge som var født for tidligt og/eller med lav fødselsvægt med alle de andre. Her fandt vi at gennemsnitsalderen for udskrivelse med diagnose for forstoppelse var 10 år. Risikoen kunne beregnes til at være øget med ca. 50% for børn født ekstremt for tidligt.

Hvis man skal bruge den statistik betyder det er det er mest sandsynligt at forstoppelsen hos din datter har en anden årsag.

/gorm