Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Voksen og for tidligt født 14-09-2016 20:52
By adminadmin Reply

Hej

Jeg skriver til jer, da jeg er i den situation at jeg er for tidlig født, jeg er i dag 33 år gammel, og bøvler meget med alle de følgeskader en tidlig fødsel har givet mig.

Mit spørgsmål er, om foreningen har nogle kontakter til nogle specialist læger/ behandlere som man kan søge råd hos i forhold til træning og opbygning af kroppen, da døjer meget med benlængde forskel, styrkeforskel på kroppen osv.

Har opsøgt almindlig fysioterapi, men har ikke fundet en der har kunnet gøre noget ved det uden at det har givet problemer et andet sted i kroppen.

På forhånd tak for svar

Mvh, en 33-årig for tidligt født 

 
Re: Voksen og for tidligt født 14-09-2016 20:55
By adminadmin Reply

Kære 33-årige,

Jeg er børnelæge og ved derfor ikke så meget om behandling af voksne. Men jeg tror, du skal gå efter nogen, som er gode til at behandle de konkrete problemer du har. De behøver ikke, at vide noget specielt om for tidlig fødsel. Selvom din for tidlige fødsel er årsagen, gør det ikke nogen forskel for behandlingen.

Hvis der er stor forskel på længden af dine ben, tror jeg, du skal have hjælp af en ortopædkirurg. I nogle tilfælde kan man operere og ellers skal man have tilpasset skoenes højde. Hvis du ikke har været hos din almen praktiserende læge længe, skal du måske gå der først. Det er jo den læge der bedst ved hvilken specialhjælp du kan få.

/gorm