Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Bleafvænning 07-03-2017 21:30
By adminadmin Reply
Til fagpanelet.
 
Min søn er er født i uge 27+4. Han fylder snart 5 år, men han viser overhovedet ikke interesse i at komme af med sin ble. Han siger ikke til, når han skal af med noget eller når der er noget i bleen. Jeg sætter ham på toilettet om morgen, men det er kun sket en gang, at han tissede lidt.
 
Min søn er et sensitivt barn med udtalte balance- og koordinationsproblemer. Han blev født med meningitis, og har derfor et dræn i hovedet, som er blevet reopereret 2 gange. Han er også opereret for en alvorlig hjertefejl. Han har været til utalige scanninger og undersøgelser.
 
Han går i en mindre specialgruppe i børnehaven, men dette klarer han også kun i ca 4 timer af gangen, selv med indlagte pauser.

Der er naturligvis meget mere at fortælle, så i må meget gerne skrive efter yderlige oplysninger, såfremt I har brug for dette.
 
Jeg håber, at I har nogle idéer til, hvordan jeg kan hjælpe min søn.
 
Mvh en mor 
 
Re: Bleafvænning 07-03-2017 21:34
By adminadmin Reply
Kære mor.
 
Tak for din henvendelse.
 
Jeg læser i har meget at se til med jeres søn. Jeg anbefaler:
 
-Fortsæt meget gerne med faste toilettider. Selv om der kun har været så lidt resultat.
 
-fysioterapeut Får han træning motorisk i børnehaven? Det forestiller jeg mig, når han har balance og koordinations problemer. Har du fået øvelser I kan gøre med Axel derhjemme. Hvis ikke så spørg efter det i børnehaven. Eller fysioterapeuten - det udvikler både krop og også hjernen med de øvelser.
 
- jeg tænker at han på nuværende stadie ikke mærker han skal af ned noget og ikke kan styre det. Derfor anbefaler jeg øvelser til udvikling af hjernen og faste ritualer/potte tider.
 
Jeg forstår dit problem.
 
Jeg vil også anbefale I taler med en læge der ved mere om Axels' funktioner. Jeg synes jeg har for lille et grundlag til at hjælpe jer, som jeg gerne ville og som I fortjener.
 
Jeg håber det kan hjælpe dig.
 
Med venlig hilsen

Lena Dyhrberg