Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Overgang til mos 28-05-2017 10:49
By adminadmin Reply
Hej,
 
Har en skøn dreng, som rundt regnet er 3 måneder nu (født d. 8/1-17) (termin:6/3). Han er født 8 uger og 1 dag for tidligt. Men er allerede nu lige oppe over 4200 g.

Han har en utrolig stor appetit og kan spise mellem 180-230 ml Modermælks erstatning (nogle gange mere) og jeg er begyndt, at overveje, om man stille kan begynde, at introducerer ham for lidt mos (mellemmåltids frugtmos) eller om det er fortidligt?
 
Mhv.

Mor 
 
Re: Overgang til mos 28-05-2017 10:54
By adminadmin Reply
Kære mor til den skønne dreng,
 
Tak for din henvendelse.
 
Det er super godt, at du ser dit barns alder fra forventet fødsel. Det beskytter barnet og jer forældre til de korrekte forventninger til barnet.
Skønt med et så tilfreds spisende barn. Det lyder som din søn holder meget af sin modermælks erstatning. Så godt, at jeg vil anbefale han fortsat udelukkende får det. Det skal jo som navnet siger erstatte modermælk og sammenlignes med det. Og da vil man oftest ved amning fortsætte med udelukkende amning. Jeg vil derfor anbefale din søn venter med skemad til han er 6 måneder.
 
Vi ved at de børn som fødes tidligt har mere sårbart tarmsystem.
 
Lidt teori:

Nyfødte børns tarme er som en si med store huller. Hullerne i (sien) bliver mindre og mindre med alderen. Dvs barnet sorterer bedre maden med alderen. Der sker den store udvikling til 6 mdr.

Vi beskytter dermed vores barn mod det mad de ikke er parate til - ikke kan tåle, ved at vente til 6. Mdr.
Når barnet er 6 mdr er der sket en god udvikling af tarmene. Det forebygger mod allergi at vi holder os til modermælks erstatning til 6 mdr. Når I starter på skemad vil jeg anbefale at i giver maden rent. Eks. rent gulerods mos i 1 uge før, I tilsætter kartofler eller andre grøntsager. Så kan i observere om jeres søn accepterer maden: ikke afviser made,n ikke reagerer på andre måder mod maden.

Det er vigtigt at vi "lytter" til barnet og hans reaktion når vi starter med skemad til barnet.

Afviser barnet maden, bør vi vente et par uger og prøve igen. Så ser vi, om han er blevet parat i sit system.
 
Held og lykke med din skønne dreng.

Lena Dyhrberg