Bestyrelses-login
Giv en donation

Tips fra forældre


Har du et godt råd eller en god idé, der har med forebyggelse eller behandling af sygdom/ mistrivsel at gøre? Så send det til behandling@praematur.dk 

ZONETERAPI MOD FORSTOPPELSE

Hashir, født i uge 36 +3, fødselsvægt 1600 g har fået zoneterapi og børneurter


Hashir har haft forstoppelse i snart 6 år.

De første 2 år prøvede vi med Laktulose, og svesker. Éngang imellem også citron saft efter min mors udsagn.

Da dette ikke rigtig hjalp mere og hans problem blev værre og værre gik vi til vores egen læge som anbefalede at bruge Movicol. Det prøvede vi i ca. 1 år. Det hjalp kun når han fik Movicol ellers ikke.

Vi gik til lægen igen som henviste os til Glostrup Sygehus. Vi fik et brev hvor der var 3 måneders ventetid. Det kunne jeg ikke rigtig bruge til noget, så jeg søgte lidt på nettet og fandt en børnelæge som jeg ringede til og fik en tid meget hurtigt.

Hun anbefalede også Movicol, samt tog en masse prøver og fik Hashir’s mave scannet. Han fejlede ikke noget. Så hun blev ved med at sige at Movicol´en nok skal hjælpe ham. Det prøvede vi lidt over 1½ år igen, men uden effekt. De dage han fik den kunne han godt lave afføring ellers ikke.

Hashir er nu 6 år og skal snart starte i skole. Han har stadig meget store problemer med forstoppelse, der kan gå mellem 2 og 8 dage mellem afføringerne og han har næsten daglige smerter i maven. Ind imellem har det været så voldsomt at han har haft opkastninger.

For ca. 3 måneder siden var jeg inde på www.praematur.dk , for at læse om noget andet. Der fandt jeg lige pludselig andre forældres oplevelser om forstoppelse. Det lød lovende og ville prøve dette.

Hashir har nu fået 9 zoneterapibehandlinger hos www.barnezonen.dk. I starten hver uge, men nu går der 3 uger i mellem. Desuden har vi hver dag givet ham kinesiske børneurter, NDS Probiotica og hørfrøolie.

Vi synes det har hjulpet meget i disse 3 mdr. Hashir har været i behandling.
Det blev langsomt bedre og bedre – nu har der ikke været smerter i mange uger og afføring næsten hver dag.

Hashir synes også selv at han har det bedre i sin mave nu. Han er meget gladere end før. Og han er mest af alt glad for at det ikke gør ondt i maven mere. Før i tiden kunne han godt have mange, voldsomme smerter i maven. Det har han ikke mere.

 

Venlig hilsen
Hadiya (Hashir´s mor)

 

IMMUNDEFEKT OG ALOE VERA 

Katrine blev født for tidligt havde trivsel problemer og var også født med en immundefekt...Hun kunne ikke danne antistoffer mod virus infektioner... Vi har nu prøvet i 2 mdr. Aloe-Vera gel live essence og tænk det virker, hun er ikke mere syg og har nu i 2 mdr. kørt uden en eneste infektion..der er 91.1% aloe-Vera i samt honning og vitaminer for resten. Du kan også læse om Katrine under Beretninger her på siden...

Knus Birgit

 

SØVN

Vores Siri vejede 945 gram ved fødslen da hun blev født 2 mdr. for tidligt i oktober 2001 - vi har Gudskelov haft et næsten problemløst forløb. Dog har hun - fra hun var en 4-5 måneder - været meget svær at få til at sove om aftenen. Endeløse skrigeture, nogengange i timer. Indtil vi, da hun var ca. et år, fandt på at ligge hende på vores bryst når hun skal sove. Ganske som hun gjorde i de første uger i kurvøseperioden (kænguru-metoden). Nu tager det højst 3 min. Så sover hun, og så kan vi løfte hende i seng. Lige nu fatter vi ikke, hvorfor vi ikke tænkte på det noget før og sparede hende og os for en masse frustrationer. Men det er jo det med bagklogskabens ulidelige klarhed.

Kh Peder og Liina
 

 

SYNSTRÆNING

Jeg læste i Helse om for tidligt fødte børn. Mit første barn, en pige, blev ikke født for tidligt, men hun var meget lille (2000 gr.) og det har nu hvor hun går i skole givet nogle problemer med indlæringen. Vi læste så i Vejle Amts Folkeblad om "Synstræning" og tænkte at det måtte vi prøve, kunne det hjælpe, så var pengene jo godt givet ud.

Synstræning handler om dels at styrke øjenmuskulaturen, forbedre balance centret og gøre hjernen bedre til at koordinere syn og bevægelse.

Det har hjulpet min datter, jeg tror hun uden denne synstræning ville have været boglig svag hele sit liv, uden lyst til at lære at læse og regne, men synstræningen har givet hende mod på at læse, hun er stadig ikke på et alderssvarende niveau, men hun vinder stærkt ind på sine klassekammerater.

Se www.syn-udvikling.dk for nærmere oplysninger.

mvh
Dorthe R. Nielsen
Møllebjergvej 17
7323 Give
 

ØREPROBLEMER OG LODNE ULDNE UNDERBUKSER:


En øre/næse/hals specialist – professor fra Odense Universitetshospital, fortalte mig engang om en sammenhæng imellem øreproblemer og kolde underben. Mange tror, at de skal beskytte ørerne imod træk (bruge hue). Fint nok, men KOLDE UNDERBEN er en virkelig synder i forhold til øreproblemer.

SÅ PÅ MED DE LANGE ULDNE ! 

 

ONDT I MAVEN OG JERNDRÅBER

Hvis spædbarnet har ondt i maven, kan det nogle gange hjælpe at fordele jerndråberne hen over døgnet, så der f.eks. gives én dråbe ad gangen.
 

MAVE/AFFØRINGSPROBELMER!!

Da jeg kan forstå at mave/ afførings problemer er et udbredt problem hos præmatur børn, vil jeg fortælle om vores kur, der hjælp vores datter (født i uge 34, 2198 g 46 cm) igennem mange ugers smerter/ ubehag.

Da vi efterhånden havde fået udleveret lactolose og 4 andre slags afføringsmidler uden nogen som helst effekt, sagde vi stop.

Noget andet skulle til…. Hun blev ammet fuldt ud. Så da hun var knapt 4 mdr. og stadigvæk lille, gav vi hende 2 små skefulde hjemmelavet sveskemos og så kom afføringen kort efter og pigen var pludseligt meget veltilpas.

Vi fortsatte med det til hun var 6 mdr. hvor vi langsomt vænnede hende til andet mos og grød.

Siden har vi ikke haft problemer, hun er i dag 10 mdr. og trives rigtigt godt, spiser meget frugt og grønt. Om ikke andet så er sveskemos efter vores mening ganske uskadeligt og sundere end afføringsmidler, samt meget nemmere at få barnet til at spise, da det er naturligt sødt og der skal ikke tilsættes nogen former for sødestoffer. Vi håber at andre kan få glæde af vores råd, om ikke andet så giv det en chance et par dage.

 

EYEQ

Jeg bruger dog et bestemt link som andre måske også
kan få glæde af nemlig : www.equazen.com

Der køber vi Eye Q olie og tyggetabeletter. Der er mange penge at spare. F.eks. har vi lige købt 3 x 180 tyggekapsler til knap 600 kr. og sparet mere end 350,- af prisen herhjemme.
Desuden leveres de med posten nemt og uden problemer. Der betales selvfølgelig med Visakort og da vi sidste år fik leveret nogle flasker olie med skrammer og buler og skrev retur derom - fik vi promte leveret nye flasker uden beregning. !

med venlig hilsen
Tina