Bestyrelses-login
Giv en donation

Behandlingstyper

 

Forældreerfaring - Tim og Luka
af den.

I maj 2001 kom Tim og Luka til verden 5 uger for tidligt, ved kejsersnit. Luka vejede 1855 g, og hun havde i starten for lavt blodsukker, måtte have ekstra ilt og hjælp et par dage til vejrtrækningen gennem en CPAP og måtte i nogle uger have mad gennem en sonde. Tim – som vejede 2085 g – havde langt større problemer; han fik hjertestop få minutter efter fødslen og måtte have hjertemassage for at komme i gang igen. Han blev også lagt i kuvøse og CPAP, men i løbet af nogle timer blev hans vejrtrækning så besværet, at han blev lagt i respirator og overført fra Roskilde Sygehus til Rigshospitalet. Problemerne viste sig at skyldes umodne lunger, vand i lungerne og en hjerteklap, der ikke havde lukket sig. Som sin søster fik han også mad gennem sonde i nogle uger. Begge måtte af flere omgange ligge i lys på grund af gulsot.

Stille og roligt kom de sig og efter 1 måned kunne de komme hjem fra neonatalafdelingen. I starten gik det godt, men efterhånden blev specielt aftnerne svære at komme igennem. Begge børn græd meget og var derfor ”på arm” det meste af tiden. Tim virkede også til at have ondt i maven og havde desuden svært ved at komme af med afføringen. Da vi havde 2 børn på 3 og 5 år, var situationen uholdbar og noget måtte gøres!

Vi ringede til Kirsten, præsenterede hende for tingenes tilstand og spurgte, om hun mente at kunne hjælpe os. Kirsten forklarede, at for tidligt fødte børn ofte har et umodent tarmsystem, der har brug for et lille skub – et skub hun kunne give via zoneterapi. Det lød jo rimeligt nok. Vi så desuden sådan på det, at i værste fald ville pengene være tabt og i bedste fald ville familieidyllen blive genskabt, og de små ville få det bedre. Det var jo værd at prøve.

Allerede efter første behandling skete der forandringer. Den første aften græd de værre end nogensinde før. De næste 2-3 dage sov de næsten konstant, så havde vi et par gode dage.

Efter anden behandling havde vi 1½ dårlig dag, herefter en sovedag og så gik det ellers godt. Efter 1 uges tid begyndte Tim at lave ballade igen, og han fik yderligere 2 behandlinger. Det var bemærkelsesværdigt at se, hvordan han i starten peb og småjamrede, når han blev trykket under fødderne, og hvordan det aftog de sidste par gange.

Vi var i hvert fald ikke i tvivl om, at der havde siddet noget og generet dem – specielt Tim – og at det var zoneterapien, der fik det til at forsvinde. Det var dejligt at få ro i hjemmet igen og dermed få mere overskud til de 2 store og dejligt at føle, at vi kunne gøre noget for at hjælpe de 2 små til at få det bedre.

Skrevet af : Charlotte Bergstrøm forår 2002

Behandler: ZDF Kirsten Nielsen
Kongemarken 17
4000 Roskilde
Tlf. 46324320
kirsten@barnezonen.dk
www.barnezonen.dk