Bestyrelses-login
Giv en donation

Behandlingstyper

 

Forældreerfaring - Victor
af den.

Victor født 3 ½ måned for tidligt – voldsom forstoppelse


Victor kom til verden 11. februar 2004 på Rigshospitalet 3½ måned for tidligt (uge 25+4). Han vejede ved fødslen 860 gram.


Victor klarede den første måned af sit liv fint, og havde ”kun” de problemer man kan forvente når man er født så tidligt, så som vejrtrækningsproblemer og respiratorbehandling. Victor fik modermælk fra sin mor.


Da Victor var godt en måned gammel blev han syg af NEC. En alvorlig tarmsygdom der specielt rammer præmature i deres første tid. Kort efter han var blevet rask fik han NEC igen.


Efter 4 hårde måneder på Riget fik vi lille Victor på 2500 gram hjem i starten af juni. Han havde meget svært ved at tage på, og vi var derfor nød til at starte på en speciel modermælkserstatning. Samtidig gik amningen langsomt i stå.

Det var her Victors hårde mave startede. Hans sarte præmature mave der havde været så meget igennem, skulle nu også klare modermælkserstatningen.

Vi blev nødt til at starte på Laktulose, som er et afføringsmiddel. Men alligevel gik der mange dage imellem hans afføringer. Lægerne fortalte, at der helst ikke skulle gå mere end 2 døgn imellem, derfor var vi ofte nød til at hjælpe Victor af med hans afføring ved hjælp af vatpind og vaseline.


Det var utroligt hårdt, at se på Victors hårde kamp bare for at levere lidt afføring. Derfor startede vi i august hos en zoneterapeut, men efter 5 behandlinger stoppede vi igen, da vi ikke syntes det havde nogen virkning.


I min mødregruppe (specielt for præmatur) fortalte en mor om Kirstens zoneterapi med speciale i børn og for tidligt fødte børn. Vi læste blandt andet andres historier på hjemmesiden www.barnezonen.dk. og fik lyst til at prøve noget alternativt igen.


Trods afstanden fra København til Roskilde, fik vi nu en tid til Victor – det kunne jo ikke blive ved med den forstoppelse. Victor startede i november hos Kirsten. Udover zoneterapien brugte hun også nogle kinesiske børneurter samt foreslog mælkesyrebakterier til små børn.


Efter et par behandlinger kunne vi allerede se en bedring, og efter 5-6 behandlinger havde Victor et fast afføringsmønster dagligt. Samtidig har vi kunnet nedsætte Victors forbrug af Laktulose fra 24 ml til 16 ml dagligt.


I skrivende stund medio januar, har Victor og hans mave det rigtigt fint. Så vi er nu stoppet med zoneterapien hos Kirsten, men fortsætter med børneurterne og mælkesyrebakterierne.

Nu ved vi hvad der er at gøre hvis maven går i hårdknude igen.


Victor, Jacob og Pernille
København