Bestyrelses-login
Giv en donation

Behandlingstyper

 

Forældreerfaring - Cæcilie
af den.

Cæcilies historie

 

Erfaringer fra Børnekliniken, Kristianiagade 13 på Østerbro fra 1996-1997 ang.Cæcilie.

Cæcilie blev født i uge 28+4, vejede 1220 gram og målte ca. 37 cm. Hun var indlagt fra d. 6 april til d. 28 maj og blev altså udskrevet 1 måned før forventet fødsel. Cæcilie vejede 2 kg. ved udskrivelsen og blev ammet fuldt ud, til hun var 8 måneder. På trods af relativt få komplikationer, har Cæcilie fået en del senfølger.

Da Cæcilie startede i børnehave i 1995 gik det for alvor op for os (især mig som mor), at Cæcilie skilte sig ud fra normen. Hvad der helt præcist var galt var utroligt svært at svare på. Børnehaven syntes heller ikke, hun fungerede helt som hun skulle. Jeg gik til vores egen læge, som foreslog, at vi tog kontakt til BØRNEKLINIKKEN. Det korte af det lange var, at både vi og børnehaven var bekymrede for den sociale/sproglige/generelle udvikling hos Cæcilie.

Heldigvis blev vi taget alvorligt - det var jeg ikke så vant til - og Cæcilie begyndte til noget vejledning i sprogstimulering og sprogopbygning hos en specialuddannet pædagog. Desuden et modul (kursus) i bevægelsesleg for 4-6 årige børn, der var generelt forsinkede i deres udvikling. Det var rigtigt godt.

Vi fik også tilbudt et ophold i deres OBS-børnehave (1 uge) med tilhørende tests af både psykologer, pædagoger, pædiater samt tilbud om legetek, for at vi kunne låne lige det legetøj, der skulle stimulere Cæcilie. Alt dette er/var gratis.

Konklusionerne på det hele var, at Cæcilie var forsinket i sin udvikling på alle områder.
På nogle områder 1 år tilbage, men på andre områder var hun 2-2½ år tilbage.
Det var meget barskt at få det at vide; at ens "hjerteblod" var så langt tilbage, det havde vi ikke forestillet os. Men på en eller anden måde var det også "rart", især for mig, at det ikke kun var mig, der så "spøgelser".

Det var også her, det for første gang blev luftet, at Cæcile nok ikke kunne nå at indhente det inden skolestart, og at en specialskole kunne komme på tale. Det var som at blive slået i hovedet med en hammer og det ville vi slet ikke høre tale om. Vi troede ganske enkelt ikke på det - vi reagerede med voldsom vrede og bad om en ny test hos en anden psykolog.

Det fik vi så, og den viste næsten det samme et ½ år senere. Så det blev sådan, at Cæcilie går på en specialskole for børn med generelle indlæringsproblemer og hun stortrives. Hun kan læse og skrive. Har veninder og laver de ting, som alle andre 10 årige gør (spejder, sport). Kan selv tage bussen frem og tilbage fra skole.


Skrevet af Ulla Ejlersen d. 19.08.02 Ejlersen@get2net.dk