Bestyrelses-login
Giv en donation

Behandlingstyper

 

Forældreerfaring - Freya
af den.

Freyas historie

 

Freya blev født i uge 28 i år 2000, hun vejede 1290 gram og målte 38 cm. Freya blev født normalt og skreg, lige da hun kom ud, hun blev dog hurtigt slap, og en sygeplejerske var hurtig til at give hende hjertemassage. Freya fik hjertemassage i 4-5 minutter og blev derefter båret ned på neonatalafdelingen, hvor hun blev lagt i respirator.

Freya lå i respirator i et døgn. Vi fik stillet i udsigt at skulle være indlagt i 3 måneder, men efter 2½ måned blev vi udskrevet.

Da Freya var omkring 1 år, begyndte vi at lægge mærke til, at hun ikke brugte den venstre hånd på samme måde som den højre, så vi kontaktede OUH – hvor Freya er født – og de sendte os til neurolog.

Neurologen sendte os så videre til specialrådgivningen i Odense, som har vejledt os med fysioterapi, ergoterapi, psykolog, børnevejleder, talepædagog, etc. Specialrådgivningen har virkelig hjulpet os meget.

Fysioterapeuten anbefalede rideterapi, hvilket Freya er meget glad for, specielt hesten Sille, som hun får lov at ride på hver gang. Herhjemme strækker vi Freya’s ben ud 2-3 gange dagligt – også på anbefaling af fysioterapeuten.

Hvordan det er gået med Freya’s udvikling, efter hun er startet med fysioterapi, er svært at sige, da vi jo ikke ved, hvordan det var gået uden behandling, men vi kan se, at når fysioterapeuten holder ferie, og der går længere tid mellem Freya’s behandlinger, mister hun noget af sin balance.

Det skal måske lige nævnes, at Freya var ca. 20 måneder, inden hun selv kunne gå, og det mener ”eksperterne” skyldes, at hun har haft en ductus, som de havde svært ved at lukke på Skejby Sygehus. Det lykkedes dog at lukke den efter 4 operationer over en periode på 1 år.
Da Freya var omkring 1 år, havde vi besøg af en ergoterapeut fra specialrådgivningen, men hun mente, at Freya var for god til, at hun på daværende tidspunkt kunne gøre noget.

Skrevet af Grethe Lang, Svendborg – d. 14. september 2002