Bestyrelses-login
Giv en donation

Behandlingstyper

 

Forældreerfaring - Zara
af den.

Zara blev født på Skejby sygehus d. 22-12-00 i uge 31+0 og vejede 1250 gram. Det hele forløb uden de store komplikationer i starten og vi var indlagt i 32 dage, hvorefter vi glædede os til at komme hjem.

Da Zara var ca. 5 måneder gammel begyndte hun at blive utryg og grædende, hun sov meget dårligt og havde store problemer med afføringen, så vi måtte en tur forbi Randers sygehus. Da Zara blev 8 måneder startede mellemøre betændelsen og Zara var 13 måneder da hun fik indlagt dræn.

Zara var meget let at stresse og led også af separationsangst, hun havde store spise og sove problemer og fulgte ikke med rent motorisk. Hun var meget stiv i ryggen og lærte først at sidde selv da hun var 11 måneder.

Vi startede på kranio-sakral terapi da Zara var 9 måneder og vi fik at vide at hun havde helt utroligt mange spændinger i kroppen. Da Zara var 14 måneder blev vi af Skejby sygehus henvist til en fysioterapeut, som skulle hjælpe Zara med hendes motorik. Den 25-04-02 blev vi indkaldt til møde og fik at vide at, de troede Zara var spastisk i venstre arm og begge ben. Den besked slår os helt ud.

Vi kontakter nu igen kranio-sakral terapeuten, Trine Rosenberg og hun mærker på Zara og kommer frem til at hun ikke er spastisk, men derimod skæv i hoften. Der sker utrolig meget det næste halve år; vi bliver henvist til småbørnscentret i Skanderborg og får tilknyttet en fysioterapeut og en småbørns pædagog.

Da Zara er 21 måneder kan hun gå, dog endnu meget usikkert og hun har stadig store spise og soveproblemer. I December 2002 får Zara ordineret melatonin som er et indsøvningsmiddel, den er ikke vanedannende og den gør at hun bliver træt ligesom alle andre børn.

Vi har nu fået tilknyttet en ergoterapeut og er startet på svømning i Skanderborg. Vi er nu også på venteliste til Marte Meo metoden og glæder os meget til at få hjælp omkring hendes kost og spisning.

Jeg mangler lige at fortælle, at Zara startede i dagpleje da hun var omkring 1½ år og det tog lang tid at få kørt hende ind. Hun tæller i dag for 2 børn, vi har kæmpet meget for den plads og gør det stadig. Der er så meget mere at fortælle, men jeg vil slutte her.

Anette Bruun
Hb.jensen@oncable.dk