Bestyrelses-login
Giv en donation

Alle familieberetninger

Før du læser beretningerne...

Mens vi er i et indlæggelsesforløb, eller når vi lige er kommet hjem fra sygehuset med vores barn, kan det være hårdt at læse de beretninger, hvor tingene ikke går, som de skal.


Derfor beder vi jer, der er i denne situation, om at overveje nøje, hvad I har lyst til og er parat til at læse, inden I går på vandring i alle beretningerne.

 


 

Dan
af Dan Aistrup den. 02.09.06

Tak for jeres hjemmeside. Den har virkelig sat nogle tanker i gang hos mig, især jeres side med artikler. Jeg blev opmærksom på jeres side igennem min kones dameblad!
Først lidt om mig selv. Jeg er en mand på 52, der blev født 6 uger for tidligt, og oven i det blev opereret, da jeg var 6 uger gammel for mavemundsforsnævring.

De følger af for tidlig fødsel som jeg selv har oplevet, har især været på det psykologiske plan. Indtil jeg mødte min nuværende hustru som 47 årig, har jeg altid ligget uroligt om natten, da jeg var lille kunne jeg rokke så meget frem og tilbage i sengen, at jeg flyttede den ud fra væggen. I starten af vores forhold holdt min hustru om mig når jeg var urolig, og fik mig på den måde beroliget. I dag sover jeg roligt. Det var min hustru der begyndte at påpege, at de problemer jeg havde, kunne skyldes min for tidligt fødsel.

Det var først i skolen omkring 8 klasse at jeg blev bevidst om, at jeg ikke var som de andre i klassen. Ikke at der ikke var problemer før med mobning og den slags. Den skole jeg gik på var en almindelig folkeskole.

Fagligt var jeg ret gennemsnitlig, undtagen sprogligt. Jeg kunne sagtens læse – og jeg har altid læst meget. Men stil og stavning var noget fanden havde skabt. Det var først efter skolen, at jeg begyndte at lære at stave, ved at bruge skrivemaskine. I sammenhæng med andre børn i skoletiden, så jeg tit på fra sidelinjen, hvor der skulle meget til før jeg deltog. Men i sommerferierne på koloni var det anderledes. Her var man ude hele dagen, og kunne være i sit eget tempo, sammen med andre børn.

Som det også er beskrevet i de forskellige artikler på jeres hjemmeside, har min for tidlig fødsel betydet en langsommere udvikling af hjernen, og det var først efter puberteten at finmotorikken kom på plads for alvor.

Efter en del år som specialarbejder betød en medført rygskade at jeg måtte stoppe med den form for arbejde. Jeg fik revalidering og kom ind på RUC på dispensation, da jeg kun har folkeskolens afgangsprøve. Efter 7 år fik jeg min kandidateksamen. En af årsagerne til den lange studietid, var at jeg blev far for 3die gang. I dag har jeg et godt job i en lederstilling, hus og en dejlig hustru?

Det jeg mærker til min for tidlige fødsel i dag, er hvordan jeg reagerer i forskellige situationer, hvor jeg kan fare op som en trold af en æske, hvilket jo ikke altid er heldigt. Jeg er meget sentisiv anlagt. Som barn betød det bl.a. at jeg ikke kunne lide at se film i fjernsynet, de var for voldsomme – den dag i dag er der mange film/fjernsyn som jeg undgår.
Min sensitivitet tror jeg, har betydet at jeg i dag kan kanalisere mellem andre menneskers Guider og dem selv. Ikke at jeg har i sinde at gøre det til nogen form for levevej indenfor det alternative. Som påpeget af min kone har jeg også en rimelig dårlig korttidshukommelse.

Venlig hilsen
Dan Aistrup