Bestyrelses-login
Giv en donation

Alle familieberetninger

Før du læser beretningerne...

Mens vi er i et indlæggelsesforløb, eller når vi lige er kommet hjem fra sygehuset med vores barn, kan det være hårdt at læse de beretninger, hvor tingene ikke går, som de skal.


Derfor beder vi jer, der er i denne situation, om at overveje nøje, hvad I har lyst til og er parat til at læse, inden I går på vandring i alle beretningerne.

 


 

Beretning af Mikkelmus
af Maria den. 21.09.01

Mikkel kom til verdenen d 6 november 1995. Vægt 1341 g laveste vægt:1110g.
Grunden til jeg gerne vil fortælle Mikkels historie er at jeg selv har haft gavn af at læse andres fortællinger. Det er rart at vide man ikke er alene om at have oplevet det jeg har.

Min graviditet var bestemt ikke planlagt! Nærmest et chok! men nu var det sådan! Og så glædede vi os selvfølgelig. I 14 uge begyndte jeg at bløde men Mikkel blev der! blev scannet alt var fint men skulle tage det med ro! I uge 19 blødte igen men fik samme besked! Jeg begyndte at få mange plukveer og synes de "nev" lidt! jeg blev scannet igen og fik besked på at gå hjem og aflaste. Sådan gik det slag i slag men jeg følte at jeg bare blev afvist som en "HYSTERISK" første gangs fødene. Så en dag i 31 uge følte jeg at mine plukveer tog til (ja jeg troede det var plukveer for rigtige veer skal jo gøre ondt ikke?) og så blev de hen ad aftenen regelmæssige.

En tur på hospitalet igen! alt ok. Ja og dog for dagen efter gik mit fostervand spontant og jeg blev indlagt til aflastning. I 32 uge + 5 følte jeg meget mindre liv en scanning viste mindre ilt optagelse hos mit barn. Og jeg blev vist rundt på neonatal afd. GN. Om aftenen fik jeg kørt en strimmel og den viste at Mikkel bestemt ikke synes dette var sjovt mere ( det syntes jeg nu heller ikke ) jeg blev sat igang! Men fik ikke veer kun flere plukveer! Men min fødselslæge fortalte mig at det var veer! De gjorde bare íkke ondt og det var nok også veer jeg havde følt som jeg troede var plukveer! Han mente desuden det var en god ide at de tog et kejsersnit for Mikkel havede det ikke ret godt!

Så d 6 november 1995 kl 3 :41 kom min lille Mikkel Mus til verdenen mindre end ventet kun 1341 g og 39 lang. At få beskeden : Du er blevet mor var så uvirkelig for mig. Var de nu sikre på det lille pus var min og ikke nogen andens baby? jamen jeg var jo heller ikke klar endnu! Hvad med det vi ikke havde anskaffet os endnu?

Efter et langt og følsesmæssigt hospitalsophold kom vi endelig hjem. Hjem til friheden og det at skulle være en lille familie. Men nej Mikkel ville ikke spise! indlagt igen! Mikkel tog ikke på og var meget sløv! Indlagt igen. Efter mange ture frem og tilbage kom vi på Rigshospitalet igen og de fandt ud af Mikkel havede en hjertefejl. Da han var 8 md blev han så hjerteopereret! Det gik fint men Mikkel var stadig meget bagud og tog ikke nok på .

I dag 6 år senere er Mikkel stadig en lille mus! han vejer 14 kg og er 92 høj! ja der er ikke meget af ham men han er en dejlig dreng med massere af humor og gå på mod. Om Mikkel evt har et syndrom ell. lign. er stadig uvist ell. om han "bare" er skadet af sin hårde start på livet! Ja det kan jeg kun gisne om. Jeg fik at vide han nok aldrig ville kunne tale ell. gå! De tog fejl Mikkel taler som et vandfald og fungere fint motorisk. Han har stadig brug for tale pæd. og fys. træning men han er bestemt i bedring.

Kærlige tanker til jer alle fra Maria