Bestyrelses-login
Giv en donation

Alle familieberetninger

Før du læser beretningerne...

Mens vi er i et indlæggelsesforløb, eller når vi lige er kommet hjem fra sygehuset med vores barn, kan det være hårdt at læse de beretninger, hvor tingene ikke går, som de skal.


Derfor beder vi jer, der er i denne situation, om at overveje nøje, hvad I har lyst til og er parat til at læse, inden I går på vandring i alle beretningerne.

 


 

Frederik & Christoffer og det svære valg
af Hanne Sigaard den. 19.07.07

Om at føde tvillinger på Rigshospitalet uge 26+1 og miste den ene. Det svære valg og tiden bagefter.......

 

Jeg fødte i 1992 tvillingedrenge, Frederik og Christoffer, i uge 26+1. De var begge levendefødte, men efter to døgn mistede vi Christoffer pga. en hjerneblødning.

Det var en voldsom oplevelse at føde så tidligt, men at miste den ene af to var ganske enkelt ubeskriveligt og ufatteligt hårdt. Det var svært at forholde sig til både et levende og et dødt barn på én og samme tid og svært at overskue, hvordan man nogensinde skulle komme videre. Man var som lammet, men var alligevel nødt til at forholde sig til, at det ene barn skulle begraves, mens det andet stadig lå på intensiv afdeling.

Tiden efter fødslen vekslede mellem håb for den overlevende og fortvivlelse over den døde, og det hele var i lang tid temmelig kaotisk.

Da vi efter ca. to måneders indlæggelse endelig kom hjem med Frederik, fulgte en tid, hvor der var mange ting, der skulle bearbejdes, men langsomt – meget langsomt – kom familien igennem. Vi kommer aldrig over tabet af Christoffer, men vi har lært at leve med sorgen som en del af vores liv. 

Hanne Sigaard (tidligere formand for Dansk Præmatur Forening)
 


Læs det gribende interview med Hanne "At vælge for Christoffer" i en artikel fra Kristeligt Dagblad i 2004. Klik her...