Bestyrelses-login
Giv en donation

Alle familieberetninger

Før du læser beretningerne...

Mens vi er i et indlæggelsesforløb, eller når vi lige er kommet hjem fra sygehuset med vores barn, kan det være hårdt at læse de beretninger, hvor tingene ikke går, som de skal.


Derfor beder vi jer, der er i denne situation, om at overveje nøje, hvad I har lyst til og er parat til at læse, inden I går på vandring i alle beretningerne.

 


 

Tvillinger født i uge 31
af Jan Germann den. 27.08.07

En positiv historie om hvor godt det kan gå tvillinger født 2 måneder for tidligt.

Da min kæreste fødte vores tvillinger 2 måneder for tidligt, brugte vi mange aftener på at læse om alle de problemer som forældre til for tidligt fødte børn har haft... meget af læsningen blev læst med tårer i øjenene... hvorfor skulle dette lige ramme os?

Jeg fortalte min kæreste at mange af de forældre og bedsteforældrersom skriver i dette forum, nok tyspisk vil skrive om deres problemer for at få dem luftet. Dem uden problemer har måske ikke så stort et behove for at skrive om dette, og derfor var der ikke så mange positive fortællinger. Jeg tror stadig at min lommefilosofi holder stik.
Jeg besluttede at hvis vi skulle slippe uden problemer, så ville jeg skrive om dette i forummet.

Da vi i sin tid sad som nybagte forældre til for tidligt fødte, ja der søgte vi ret faktisk efter positive historier i dette forum, men vi fandt stort set kun "problem historier".

SÅ! hermed en positiv historie!

Vi startede med to måneder på sygehuset. Fødselsvægten var 1200g og 1500g. Der var overhovedet ikke nogle komplikationer med vores to piger, de skulle bare spise sig noget større. I starten kunne de ikke spise selv, men det kom med tiden.

Efter 2 måneder på sygehuset kom vi hjem til 3 måneders kolik *2. Ja, det var ikke ligefrem sjovt, men pigerne var raske og deres lunger... ja de fejlede i hvert fald ikke noget. Hovedsagen for os var at pigerne var raske. Vi fik en masse hjælp af vores forældre da nattesøvnen var ikke eksisterende.

Nu var pigerne 5 måneder (3) og der faldt betydelig mere ro over tingene. De begyndte at sove om natten og de kunne smile og grine.... det begyndt at ligne noget.

Børnene er idag 11 måneder (-2=9) og stortrives. De vejer 7,5kg og 8,5kg det er ikke sværvægtere men de er raske og har det godt. De kan skrald grine, og suser begge to rundt i en gåvogn og ridser fodlisterne og åbner køkkenlågerne. De kan sidde på numsen, men har ikke rigtig fundet ud af at kravle endnu... selv om de tager store "tilløb" til det.
De kan gå hvis vi holder deres hænder og det er noget af det bedst de ved.
De kan vinke og ryste på hovedet. Og hvis jeg hoster, ja så sidder der to små piger og hoster lige som far.

De har lige fået et gyngestativ, og når vi "går" med dem i stuen, ja så styrer de selv fra stuen, ud i gangen, ud af hoveddøren og over til gyngestativet.

Vi lægger dem i seng kl 19:30 og der er næsten altid ro kl 20, også sover de til kl 7 næste morgen.

De spiser grød og mos og de spiser meget og vi har altså ingen problemer med at få dem til at spise. Munden står åben når skeen kommer.

Ja, nu skal det hele jo ikke lyde alt for rosen rødt :-) selvfølgelig er der dage der er bedre end andre, men sådan er det jo med alle børn. De kan blive snottet og pylleret.
Vi har ikke andre børn og har derfor ingen sammenligningsgrundlag, men vi mener altså ikke at vores børn er meget anderledes end andre børn født til tiden. Vi kan tage dem med ud at handle og besøge venner og familie, og de elsker at komme ud og opleve.

Jeg tror (endnu en lommefilosofi) at mange forældre til for tidligt fødte har en tendens til at tro at alverdens problemer skyldes børnene for tidlige fødsel.

Det kan da godt være at vores piger får indlæringsproblemer i skolen... hvem ved, skyldes det så deres for tidlige fødsel?? Jeg fik selv ekstra timer i folkeskolen og jeg er enda født til tiden!

Det lyder måske som om jeg lukker øjenene for at de er født for tidligt... men det gør jeg altså ikke, det er jeg fuldt bevidst om.

Når jeg læser om forældres problemer herinde, ja så er det "naturligvis" fordi deres børn er født for tidlige. Når jeg så sammenligner med alle dem som jeg kender som også lige har fået små børn til tiden.... ja så har de altså også deres problemer... så klap lige hesten, måske skyldes det hele ikke at barnet er født for tidligt.

Jeg ved at der også er nogle herinde som har alvorlige problemer og at det direkte kan henledes til barnets for tidligt fødsel, Dette er jeg naturligvis klar over.

Jeg ved godt at vi måske slap heldig fra børnenes for tidlige fødsel, men det var der altså også mange andre fra sygehuset der gjorde, så det går ikke altid skidt.

Mvh. Jan